Cuba geestelijken
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2019 door Patrick Goede

Kerkelijke leiders mogen Cuba niet uit voor conferentie: "Cuba is communistisch en kerken planten is lastig, tegelijkertijd groeit de kerk"

De leiders van kerken in Cubda die naar een Evangelische conferentie in Indonesië wilden, hebben een uitreisverbod opgelegd gekregen. Op het laatste moment mochten 7 kerkelijke leiders het land niet verlaten van de regering. Het overkoepeldende orgaan van kerken wereldwijd, The World Evangelical Alliance, roept de regering van Cuba op om de vrijheid van religie niet langer in te perken op deze manier, dat meldt de Christian Post.

Slechts één van de Cubaanse kerkelijke leiders kon op de internationale conferentie aanwezig zijn. Hij was toevallig al in het buitenland en kon dus niet worden tegen gehouden. Hij sprak op de conferentie over situatie in zijn land.

"Cuba is een communistisch land en dus is het erg moeilijk om er nieuwe kerken te planten. Tegelijkertijd is het geloof in Christus groeiende. Er zijn 1,2 miljoen christenen in Cuba en daarom is de regering er bang voor. Ze willen de kerk geen krachtige organisatie laten zijn met een stem", vertelde de pastor.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.