martine
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2019 door Patrick Simons

Martine Vonk op 45-jarige leeftijd overleden

Afgelopen donderdag is Martine Vonk op 45-jarige leeftijd overleden. Vonk was zeer actief voor de ChristenUnie en stond bekend als een expert op het gebied van duurzaamheid. Ze probeerde altijd de combinatie tussen duurzaamheid en geloven te maken.

Voor de ChristenUnie was onder andere als bestuurslid betrokken bij het Wetenschappelijk Instituut. Ze was ontzettend gedreven om christenen te leren op een verantwoordelijke manier met het milieu en de schepping om te gaan. In dat kader gaf ze ook regelmatig lezingen. Tijdens de verkiezingen van 2010 stond ze als kandidaat op nummer 8 van de lijst van de ChristenUnie.

Naast haar taken voor de ChristenUnie was Martine Vonk lector Ethiek en Technologie. In 2016 werd er bij haar borstkanker vastgesteld en na verder onderzoek bleek dat het ook was uitgezaaid. Ze heeft haar strijd tegen de ziekte helaas niet kunnen winnen. Vonk laat een man en een dochtertje achter. Ze had al eerder kanker gehad en gaf daarover een openharig interview in het Nederlands Dagblad. "Door de ziekte kwam ik puurder tegenover God te staan", vertelde ze destijds. "Ik merkte dat God mij vasthoudt, niet om wat ik doe of wie ik ben, maar omdat Hij van mij houdt."

Reacties

B
Gecondoleerd voor iedereen die van haar hield. Wat jong nog...
A
Heel verdrietig. Weer zo'n mooie jonge vrouw met veel talenten!????
W
Wat een roepstem voor ons allen, het is en blijft Memento Mori, Gedenk te sterven.

We worden niet allen 80 jaar of ouder, bereid heden uw huis zegt de Heere der Heerscharen in zijn woord. Wat zal dat een gemis zijn voor haar man en dochtertje, dat de Heere deze jonge weduwnaar en zijn dochtertje wil ondersteunen en sterken is m'n hartelijke wens en bede.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events