Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2019 door Patrick Simons

Nieuwe 'Theoloog des Vaderlands' wil naar Groningen: "Hebzucht veroorzaakt daar een natuurramp"

Afgelopen zaterdag vond de Nacht van de Theologie plaats en dat betekent dat er ook een nieuwe Theoloog des Vaderlands is gekozen. Dit jaar gaat de eer naar Samuel Lee, voorganger van een migrantenkerk in Amsterdam.

Het is voor het eerst de de titel naar voorganger van een migrantenkerk gaat. Samuel Lee is al 25 jaar lang vooranger van Jesus Christ Foundation Church, een pinkstergemeente in Amsterdam-Zuidoost. Hij volgt Stefan Paas op die afgelopen jaar de titel droeg. Naast voorganger is hij ook actief voor Center for Theology of Migration als directeur. Verder is hij verbonden aan de Vrije Universiteit.

In een eerste reactie stelt Lee dat hij graag het land in wil gaan, waarbij expliciet Groningen noemt. "Ik wil naar de mensen die door aardbevingen vanwege de gaswinning barsten in hun huizen hebben", tekent het Nederlands Dagblad op. "Ik wil naar hen luisteren, hun verhaal horen. En dan denk ik daarbij ook aan mijn Nigeriaanse broeders en zusters, die alles kwijt zijn geraakt door de oliewinning daar. De hebzucht veroorzaakt er een natuurramp."

Reacties

T
Heel mooi en goed gebaar!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.