Meisje
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

18 november 2019 door EO BEAM

Anneke liet zich dopen in een drinkbak voor koeien: “De boerderij betekende op dat moment meer voor me dan de kerk”

Iemand die zich laat dopen in een drinkbak voor koeien; niet iets wat je elke dag hoort. De zestienjarige Anneke zei op deze bijzondere manier ‘ja’ tegen Jezus. Waarom? Ze vertelde het aan de redactie van EO BEAM.

“De kerk vond ik maar saai. Mijn ouders hebben me gelovig opgevoed, ik ging elke zondag naar de kerk maar ik vond er niks aan. Ik kon mijn aandacht niet bij de preek houden en de liedjes spraken me niet aan. Dat veranderde helemaal toen ik met mijn broer meeging naar YEP. Dat staat voor Youth, Eat, Pray; een soort club voor gelovige jongeren. Ik was nog maar dertien toen ik daarheen ging, maar ik had het hier erg naar mijn zin. Na een tijdje werd er gezegd dat er weer een Alpha-cursus gegeven zou worden. Ik hoorde wat dat inhield en dacht: “Dit is wat voor mij!”.”

“Tijdens het volgen van de Alpha-cursus heb ik heel veel geleerd. Het was echt fantastisch. Ik ben erachter gekomen wat geloof voor me betekent. Nu zie ik het geloof als belangrijkste uit mijn leven en zie ik God echt als Vader. Ik zou de Alpha-cursus iedereen aanraden, op welk punt in je geloof je ook staat. Na het volgen van deze cursus dacht ik: ‘Nu wil ik me laten dopen!’.

Eerder dat jaar had mijn pleegzus zich in de kerk laten dopen. Toen had ik al tegen mijn ouders gezegd: ‘Als ik me ooit wil laten dopen, wil ik dat op de boerderij in plaats van in de kerk!’. Ik ben opgegroeid op de boerderij en ik geef veel om de dieren die daar rondlopen. De boerderij betekende op dat moment meer voor me dan de kerk.”

Lees het hele verhaal van Anneke op de site van EO BEAM.

Reacties

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.