West
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

18 november 2019 door Patrick Goede

Kanye West bezoekt gevangenis met zijn Sunday Service: "Dit is geen show, dit is een missie"

Kanye West heeft afgelopen vrijdag in Houston een gevangenis bezocht. Hij vertelde de aanwezigen dat hij "niet was gekomen om een show te geven maar om het evangelie te delen". Zowel de mannelijke als vrouwelijke gevangen werden zichtbaar geraakt door het optreden van de zanger en zijn gevolg. Daarnaast was Kanye West deze zondag te gast in de Lakewood Church, de kerk van de bekende televisiepredikant Joël Osteen, hij vertelde daar meer over zijn verhaal en zijn missie.

Sinds het uitbrengen van zijn album Jesus is King heeft Kanye de wereld versteld doen staan van zijn bekeering tot het christendom. Zo kregen mensen via de bekende tv-shows van Jimmy Kimmel en James Cordon al een beeld van de nieuwe Kanye. Nu hebben ook gevangenen in Texas iets van die transformatie mee mogen krijgen.

Tranen rollen over de wangen van de vrouwelijke gevangenen als ze horen over Gods liefde, als zusters slaan ze armen om elkaar heen. Ook een aantal mannen knielen tegen het einde van het programma gebroederllijk naast elkaar voor God. Licht in de duisternis. De gouverneur van Texas, Gregg Abott was lovend over het optreden: "Wat Kanye doet is het brengen van transformatie in het leven van de gevangenen. Het redden van zielen, één voor één. Hij zorgt ervoor dat ze eerder vrij komen door goed gedrag en dat de kans op herhaling kleiner wordt. Ik roep andere artiesten op zijn voorbeeld te volgen."

Tijdens zijn bezoek aan de Lakewood Church van pastor Joël Osteen vertelde Kanye meer over zijn motivatie voor het houden van dit soort optredens en zijn Sunday Services. "De duivel doet er alles aan om mensen af te leiden van het dienen van God. Maar de arrogantie die ik in het verleden gebruikte, gebruik ik nu voor God. In de entertainment industrie denkt bijna iedereen dat satan sterker is, maar dat is niet waar en die trend gaat veranderen", zegt de rapper volgens de Christian Post.

"Jezus heeft overwonnen want de grootste artiest ooit werkt voor Hem", zegt de artiest onbescheiden. "Mijn vader en moeder zorgden dat ik twee á drie keer per week naar de kerk ging, nu ik zelf een familie heb voel ik de verantwoordelijkheid om hun voorbeeld daarin te volgen."

 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.