Erdogan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2019 door Geerten van Breugel

Turkse president Erdogan: "Vernietigde Syrische kerken worden herbouwd"

De Turkse president Erdogan zegt dat de kerken in Syrië hersteld zullen worden, zodat christenen "terug kunnen gaan en weer kunnen bidden". De Turkse leider deed de uitspraak toen hij in een persconferentie in het Witte Huis samen met de Amerikaanse president Trump bevraagd werd op Turkse aanvallen in Noordoost-Syrië. Dat meldt Christian Today. Erdogan vindt dat zijn regering "enorm gevoelig'' is voor de situatie van christenen in die regio en dat er plannen zijn om vernietigde kerken te herbouwen.

Erdogan herhaalde zijn statement: "Dat zijn de plannen die we voor ze maken. De christelijke minderheden, de Aramese, Katholieke, Chaldese en Jezidische, hebben aan onze kant van de grens geen enkele problemen. Maar degenen die aan de Syrische kant van de grens blijven, zullen hun diensten hersteld zien op een speciale manier. Verder krijgen krijgen gezondheidszorg en humanitaire hulp op elk mogelijk gebied."

De vragen van de pers komen op een moment dat er vragen bestaan over het lot van christenen in Syrië. Deze week werd een Armeense katholieke priester met zijn vader buiten een kerk doodgeschoten. Verder heeft de Turkse president Erdogan geen goede reputatie als het gaat om godsdienstvrijheid. Afgelopen jaar vaardigde de Amerikaanse overheid economische sancties uit om de Amerikaanse zendeling Andrew Brunson vrij te laten. Ook zijn er berichten dat de Turkse overheid buitenlandse dominees uit het land zet zonder reden, terwijl de christelijke gemeenschap in Turkije meer vijandigheid merkt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.