bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2019 door Geerten van Breugel

Amerikaanse bisschoppen: abortus belangrijkste onderwerp van deze tijd

Niet klimaatverandering of de opwarming van de aarde is het grootste issue van deze tijd, maar abortus. Althans, dat stelt de Amerikaanse Conferentie van Katholieke Bisschoppen. De conferentie nam volgens het National Catholic Register op een vergadering eerder dit jaar een brief over die stelde dat "de dreiging van abortus onze grootste prioriteit blijft. Het is een aanval op het leven zelf, het vindt plaats binnen de veiligheid van het gezin en betreft een groot aantal levens."

De religieuze leiders bevestigen dat ze "deze dreiging voor het menselijk leven en waardigheid niet kunnen negeren of afwijzen. Ook niet als het afgezet wordt tegen "racisme, de milieucrisis, armoede en de doodstraf". Overigens was niet iedereen het eens met het overnemen van de inhoud van de brief. Volgens kardinaal Blase Cupish uit Chicago is de brief in strijd met de woorden die paus Fransiscus dit voorjaar uitsprak. De paus stelde toen dat "onze verdediging van de onschuldige ongeborene, bijvoorbeeld, duidelijk moet zijn, vastberaden en gepassioneerd. Even heilig zijn echter de levens van de armen, de mensen die al geboren zijn, de verlatenen, de afgewezene, de kansarme, de kwetsbare zieken, de ouderen die blootgesteld worden aan heimelijke euthanasie, slachtoffers van mensenhandel en nieuwe vormen van slavernij, en elke vorm van afwijzing." Ook bisschop Robert McElroy van San Diego is het met Cupich eens. "De brief over abortus ondermijnt het punt dat paus Fransiscus maakt."


          
          

Reacties

Inderdaad, abortus is een zeer belangrijk onderwerp. Maar het gaat niet zozeer om wat het grootste issue is maar dat er aan diverse belangrijke thema's wat gedaan gaat worden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.