Brunson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2019 door Patrick Simons

Andrew Brunson verloor bijna zijn geloof in Turkse cel: "Ik was totaal gebroken"

De Amerikaanse zendeling Andrew Brunson werd in 2016 in Turkije opgepakt en belandde in de gevangenis. Hij maakte daar een moeilijke tijd door maar kon uiteindelijk terugkeren naar de Verenigde Staten. In gesprek met het Reformatorisch Dagblad vertelt hij dat hij een heel moeilijke tijd doormaakte en zelfs God bijna kwijtraakte.

"Ik voelde Gods genade en macht niet", vertelt de predikant tegen het dagblad. "Het was er, maar ik voelde het niet. Ik was totaal gebroken. Ik had veel vragen, maar het keerpunt kwam toen ik besloot om te vechten voor mijn relatie met God. Dit was niet gedreven door mijn gevoelens maar het was een beslissing op basis van mijn wil. Ik werd me ervan bewust dat als ik niet zou vechten voor mijn relatie met God, dat ik mijn vriendschap met Hem kon verliezen."

Andrew besprak al vaker de dieptepunt tijdens zijn gevangenschap. Maar wat was eigenlijk het hoogtepunt? "De bewakers namen op verzoek van een celgenoot foto's van mensen in onze cel. Toen ze een foto van mij maakten, hield ik een kruis vast. Het is van een Chinese gelovige, die veel meer te maken heeft met vervolging en lijden. Ik wilde die foto aan mijn vrouw en kinderen geven om te laten zien wie ik ben. Ik behoor Christus toe. Ik ben Andrew van het kruis."

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.