Arie Rijneveld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 november 2019 door PuntUit

Nieuwe voorzitter SGP-jongeren over zijn nieuwe functie: "Ik houd niet van politieke praatjes"

Sinds begin november heeft SGP-jongeren een nieuwe voorzitter; één die naar eigen zeggen niet van politieke praatjes houdt en dus zegt waar het op staat. PuntUit sprak met de 24-jarige Arie Rijneveld over zijn nieuwe uitdaging.

Zit de voorzitter van de SGP-jongeren al in zijn rol?
“Het is nog onwennig. Ik ben nu een boegbeeld. De mannen op de schaakclub feliciteren me, de dominee mailt, collega’s op school spreken me erop aan.”

Je bent een natuurlijke leider, zegt men. Klopt dat?
“Ik leef op als ik mensen kan motiveren en aansturen. Ik neig er in een commissie al snel naar de kar te trekken. Niet omdat ik graag voorzitter wil zijn. Want ik vind elke taak even belangrijk. Maar ik neem graag mensen mee. Dat zit in me.”

Wat kenmerkte jouw opstelling richting de bestuurders?
“Ik spreek niet met meel in de mond. SGP-jongeren is positief kritisch, in het belang van de partij. Ik heb het idee dat het werk van SGP’ers in alle lagen van de volksvertegenwoordiging nu wordt overschaduwd door negatieve incidenten. Het is zaak om te bouwen aan vertrouwen en ons imago te herstellen”

Het politieke bestaan kan jachtig zijn. Hoe voorkom je dat je opgaat in de dingen van de tijd?
“Eerlijk is eerlijk: dat is lastig. Elke dag is het weer een uitdaging om niet meegesleurd te worden. Daarom probeer ik af te bakenen. Een avond in de week ben ik thuis. Ik ga twee keer naar de sportschool. En een avond schaken. En dan moet er nog voldoende tijd overblijven voor Gods Woord, mijn vriendin en mezelf.”

Tot slot: Waar ga jij je de komende tijd voor inzetten bij de SGPJ?
„We gaan een sterk merk uitbouwen, want we kunnen nog veel meer jongeren bereiken. Ook gaan we ons richten op de kernideeën van de partij. Wat maakt dat wij van toegevoegde waarde zijn? We zijn tegen doorgeschoten individualisme, voor vrijheid van onderwijs en voor het leven.”

Lees het volledige gesprek met Arie Rijneveld op de website van PuntUit.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.