Zwanger
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

22 november 2019 door EO BEAM

Nienke werd op haar 15e zwanger: "Ik denk echt dat mijn zoontje Gods plan is geweest"

De meeste tieners zijn druk bezig met een opleiding of de eerste stappen in hun loopbaan. Voor Nienke liep het heel anders; zij ontdekte op haar vijftiende dat ze zwanger was. Intussen is ze al meer dan anderhalf jaar geleden bevallen van haar zoontje Tiamo en vertelt ze tegenover EO BEAM over haar zwangerschap en hoe het is om moeder te zijn.

“Zwanger op je vijftiende? Dat overkomt toch alleen hele domme mensen? Niet bij mij! Dat is de gedachte die ik altijd had als ik programma’s als Vier handen op één buik keek. Zelfs toen mijn buik dikker begon te worden, stopte ik de gedachte van een zwangerschap ver weg. Dit overkwam mij toch niet?

In november 2017 zei mijn moeder: “Je zegt wel dat het niet kan, maar ik wil toch dat je een test doet.” Deze test was positief. De dokter vertelde me dat ik al twintig weken zwanger was. Wat moest ik nu? Ik ben zelf geadopteerd en ik weet van mijn adoptieouders hoe het is om geen kinderen te kunnen krijgen. Ik wist dus zeker dat ik het kind niet wilde weghalen en gelukkig dacht mijn toenmalige vriend Jesse er hetzelfde over."

Nagekeken
"Ik zat in havo 4 en heb het gelijk aan mijn vrienden en mijn klas verteld. Zoiets gaat natuurlijk heel snel rond dus ik werd veel aangekeken. Ik heb geen directe negatieve reacties gekregen, maar ik hoorde wel veel verhalen die over me rondgingen. Dit maakte me verdrietig en onzeker en ik dacht: “Waarom doet God dit?” Gelukkig ondersteunde mijn omgeving me en hebben ze mij veel geholpen.”

Lees het hele verhaal van Nienke op de site van EO BEAM.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.