John Piper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 november 2019 door Geerten van Breugel

John Piper vindt seksuele aantrekkingskracht niet essentieel voor huwelijk: ”Huwelijk is gefundeerd op toewijding”

De Amerikaanse theoloog John Piper vindt dat aseksuele christenen open moeten staan voor een relatie, omdat ”het huwelijk is gefundeerd op toewijding, niet op romantische aantrekkingskracht”. De theoloog beantwoordt in zijn podcast ”Ask Pastor John” diverse vragen van christenen. Een luisteraar ziet zichzelf als ”aseksueel” en vraagt zich af ”hoe ze over het huwelijk en single-zijn moet nadenken. Moet ik de mogelijkheid van een huwelijk in de toekomst openlaten?”

Piper stelt in ieder geval dat ”de meerderheid van de huwelijken in de historie niet gebaseerd waren op romantische, seksuele aantrekkingskracht, omdat ze gearrangeerd waren door familie of door andere omstandigheden plaatsvonden. Die aantrekkingskracht is een relatief modern criterium.” Haar gevoelens verbazen de theoloog niet. ”Ik denk dat je dichterbij de norm bent hoe veel vrouwen over seks denken, dan dat je ze tegenkomt in de entertainment-industrie.”

De theoloog moedigt de luisteraar aan ”haar desinteresse in seksuele verlangens te accepteren. Dien mensen met al je gaven, heb lief, wees blij in de Heere, wees verstandig en wijs, sterk, nederig en eerlijk. Ga een relatie niet uit de weg, maar als een waardige man interesse in je toont, ga ervoor. Tot het duidelijk is dat er geen gevoel of verlangen is om een leven met hem te delen, in alle intieme kanten die dat met zich meebrengt.”

Reacties

M
God is de bedenker van seks. Als de meest creatieve Schepper seks alleen functioneel had bedoeld kunnen we Hooglied gelijk in de kliko gooien. Wat is het probleem met praten over seks in de kerk? Waarom niet toeweiding en seks? Waarom zegt Paulus dat het onthouden van gemeenschap naar elkaar de deur voor verleiding openen is? Ja toeweiding. Maar mag een christen ook genieten van zijn huwelijk.?!
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events