Turkije
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 november 2019 door Geerten van Breugel

Deze Turken zijn christen geworden door christelijke uitzendingen op Turkse tv

Het enige christelijke kanaal dat op de Turkse televisie wordt toegelaten heeft een publiek van tachtig miljoen mensen, waarvan 96 procent moslim is. GodReports tekende drie getuigenissen op van mensen die door de zender bereikt werden, moslim waren en nu Jezus als hun Verlosser zien.

Een jonge Turkse vrouw werd een paar jaar geleden aangevallen. ”Een man sleepte me naar het bos en sloeg mij. Hij liet me voor dood achter. Toen ik alleen achterbleef, zag ik een man in witte kleren. Hij vertelde mij: ”Ik ben Jezus, jij bent Mijn dochter. Volg mij, ik zal je helpen.” Toen de vrouw een Nieuw Testament bemachtigde, las ze er drie dagen in. Inmiddels heeft ze Jezus als haar Heer en Verlosser aanvaard, en wordt ze verder geschoold in het geloof.

Een zakenman schreef de zender: ”Ik had een droom over Jezus´ kruis. Hij werd één met het kruis, maar dat kruis veranderde in een duif. Liet God mij iets zien, of heb ik mij iets verbeeld? Ik ben geen christen, maar erg geïnteresseerd in het christendom. Ik zoek naar God.”

Een Turkse man zocht contact met het christelijke kanaal. Hij zei: ”Ik groeide op in een weeshuis. Ik heb geen familie en heb nooit liefde gevoeld tijdens het opgroeien. Maar ik bekijk jullie programma en ik ben erg verrast over Zijn liefde voor ons. Wij hebben God altijd als iemand gezien die straft, maar met dank aan jullie weet ik dat er mensen zijn die Hem anders zien.”

Reacties

A
Turkey voor Jezus Christus zoals de gemeenten in Openbaringen, Erdohan weet ervan, halleluja.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen