ellla
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 november 2019 door Patrick Simons

Christelijke apothekers: "Koperspiraaltje werkt abortief en moet niet gebruikt worden"

Hoe zit het eigenlijk met anticonceptie als christen? Het is een vraag die veel stellen bezig houdt. Kun je bijvoorbeeld een koperspiraaltje gebruiken? Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat het spiraaltje innesteling van de bevruchte eicel voorkomt. Daarmee kun je stellen dat het een abortief effect heeft. Het Reformatorisch Dagblad sprak met verschillende experts hierover.

In christelijke kringen wordt er volgens drs. Florus Krijgsman wel degelijk gebruik gemaakt van het koperspiraaltje: "Er bestaan verschillende typen spiraaltjes. Behalve het genoemde koperspiraaltjes zijn er ook hormoonbevattende spiraaltjes op de markt onder de namen Mirena en Kyleena. Van het koperspiraaltje is aangetoond dat het abortie werkt. Bij hormoonspiraaltjes is dat minder duidelijk, maar een abortief effectie kan niet worden uitgesloten."

Samen met collega drs. Leontine Bakermans, eveneens apotheker, is hij duidelijk over het gebruik van het koperspiraaltje als christen: "Het koperspiraaltje werkt abortief en moet dan ook niet gebruikt worden."

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

Het voorkomen van innesteling van een bevruchte eicel [er zijn als deze in de baarmoeder arriveert al een paar celdelingen geweest, het beginsel heeft in dat stadium een soort kwalachtige structuur] is de bedoeling en ook de werking van het spiraaltje. Ik kan er geen theologisch bezwaar tegen bedenken, want God begint pas met 'weven' [psalm 139:13] na het succesvol innestelen van het vruchtbeginsel.
K
Daarbij moest men in het OT aan een vrouw die haar ongeboren kind verloor als gevolg van geweld, slechts een schadevergoeding betalen, terwijl op moord of doodslag de doodstraf stond.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen