israel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 november 2019 door Patrick Simons

Staakt-het-vuren in de Gazastrook? Sirenes gaan 'gewoon' af in het zuiden van Israël

Na twee dagen waarin het oorlogsgeweld weer in volle hevigheid losbarstte in de Gazastrook, meldt BBC nu dat er een staakt-het-vuren van kracht is gegaan. Dat werd gemeld door een zegsman van terreurgroep Islamitische Jihad.

De tijdelijke stop is nog niet door Israël bevestigd. Sterker nog: De zegsman meldde dat het staakt-het-vuren vanaf 05:30 uur lokale tijd van kracht zou zijn. Enkele uren later meldde het Twitteraccount van de Israëlische leger echter 'gewoon' dat er sirenes klonken in het zuiden van het land, het teken dat er raketten aankomen.

Het is dus afwachten of er daadwerkelijk sprake is van een staakt-het-vuren én of alle partijen zich hieraan gaan houden. Afgelopen nacht voerde Israël nog een luchtaanval uit in de Gazastrook waarbij zes mensen om het leven kwamen. Het aantal slachtoffers van het opnieuw escalerende conflict ligt inmiddels boven de dertig. De vlam sloeg in de pan toen het Israëlische leger commandant Baha Abu al-Ata van de Islamitische Jihad samen met zijn vrouw uitschakelde bij een gerichte aanval. Een stortvloed aan raketten volgde, waar Israël vervolgens weer op reageerde.

Reacties

T
Een wonder ,dat behalve enige gewonden, dat al die raketten in Israel tot nu toe geen dodelijke slachtoffers hebben gemaakt. https://www.timesofisrael.com/islamic-jihad-posts-video-showing-off-missiles-bashing-israel/?utm_source=The+Daily+Edition&utm_campaign=daily-edition-2019-11-14&utm_medium=email&jwsource=cl
Netanyahu heeft gezegd:

"Stilte wordt met stille beantwoord".

Duidelijk lijkt me.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.