Reveil Business Club
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 november 2019 door Reveil Business Club

Religieonderzoeker Miranda Klaver spreker bij Reveil Business Club

Het programma van de Reveil Business Club, op donderdag 14 november bij Thermen Bussloo, ziet er veelbelovend uit. Drie sprekers staan op het programma: Miranda Klaver (religieonderzoeker), Henk Vaessen (schrijver en rasverteller) en Aart van Ravenswaaij (ondernemer in de koffiebranche, foto). Thema is: Bijbels zakendoen. De RBC vindt plaats in het restaurant Intens van Thermen Bussloo.

Kosten en aanmelden
Het programma loopt door tot ongeveer 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om na te borrelen. De kosten voor deelname aan deze bijeenkomst zijn €45. Wie voor het eerst komt, betaalt slechts €35 (introductiekorting). Aanmelden kan via deze website.

Religieonderzoeker
Miranda Klaver (57) is als religieonderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam. Over de evangelische beweging zegt zij: “In een pinksterkerk of evangelische gemeente is het geloof verbonden met het alledaags leven. In de diensten zijn de onderwerpen, het taalgebruik en de muziek daar meer op afgestemd dan in traditionele kerken. Dingen gebeuren meer ‘van onderop’.” Miranda zal de verschillende stromingen binnen de pinksterbeweging en evangelische kerken belichten. En saillant detail: Miranda groeide zelf op in een pinkstergemeente, maar is nu actief in de PKN.

Koffie met een goed verhaal
Over bijbels zakendoen zullen Henk Vaessen (71) en Aart van Ravenswaaij (54) iets vertellen.

Henk is schrijver in hart en nieren en rasverteller. Hij heeft onder andere geschreven over zijn Joodse grootvader die als een aanvankelijk arme marskramer, zonder inmenging van de bank, met eigen geld een filiaalbedrijf opbouwde in de kledingbranche. Vanuit die achtergrond zal Henk de zakelijke inzichten en principes van zijn grootvader, die voor een groot deel gebaseerd waren op de richtlijnen uit de Thora, komen delen. Als eigenaar van Roast ’n Toast, een koffiebranderij in Veenendaal, zal Aart van Ravenswaaij (54) vertellen hoe hij ertoe kwam om ‘eerlijke’ koffie te verkopen. Koffie met een goed verhaal dus!

Wat is de RBC?
De Reveil Business Club wordt gevormd door een groeiende groep ondernemers en leidinggevenden die het onafhankelijk christelijk maandblad Reveil een warm hart toedragen en als christen midden in de wereld staan. Tijdens de bijeenkomsten wordt er gegeten en gedronken, geluisterd en geleerd, gepraat en gelachen en lief en leed gedeeld.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.