tv kijken
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 november 2019 door Henk Medema

Het goede nieuws van Jezus delen: maak het niet te ingewikkeld

Om mensen te vertellen van het evangelie, moet je eerst mensen zoeken. Mensen van vrede, zegt Jezus in Lukas 10:6 (The Message), als Hij Zijn discipelen erop uitstuurt.

In m’n eigen woorden gaat het er in deze opdracht van Jezus om dat je niet te veel bagage meeneemt als je op pad gaat. Een kam, een tandenborstel en een pyjama. Blijf niet ergens hangen, maak niet met iedereen onderweg een praatje. En als je een huis binnengaat, zeg je tegen de familie: ‘Vrede!’ Als er een man of vrouw van vrede is, zullen ze jou ontvangen en blij verrast ‘Vrede!’ tegen jou zeggen. Blijf in dat huis en ga niet van het ene huis naar het andere om te zien wie de beste maaltijden kookt. Eet wat de pot schaft, genees de zieken in een stad of dorp en zeg tegen hen: ‘Gods koninkrijk is nu wel héél dicht bij je.’ Maar als ze je niet willen ontvangen, dan schud je het stof van je voeten en zegt: ‘Dit straatvuil is het enige dat we van jullie krijgen, hier heb je het terug!’

3xM brengt via tv, internet en social media het evangelie in moeilijk bereikbare landen. Ze viert dit jaar haar jubileum, vier dat mee!

Nou, dat klinkt niet zo aardig, misschien kun je dat ook op een andere manier zeggen. Waar het om gaat is dat we op pad gaan en mensen opzoeken en hen in de ogen kijken. 3xM komt letterlijk de huiskamers binnen door het evangelie te verspreiden via televisie, internet en social media. Juist in landen die moeilijk toegankelijk zijn. Zo gaan lokale medewerkers in Pakistan wekelijks met hun laptop op pad om mensen in verafgelegen dorpen te bereiken. Zij laten christelijke films zien. Dat levert openhartige gesprekken op.

Moet je evangeliseren? Genezingsbedieningen beoefenen? Prediken? Maak het maar niet te ingewikkeld. Doe maar gewoon: vertel mensen van wat God aan het doen is en wie Hij is. Deel van wat je hebt. Je zal verbaasd staan hoe makkelijk het is en ook: hoe indrukwekkend. En wees ondertussen een man of vrouw van vrede. Stel je huis open, bid en help mee!

Lees hier meer over het werk van 3xM!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.