Diederik van Dijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 november 2019 door Lukas ten Napel

Diederik van Dijk wil dat ook mensen buiten de christelijke bubbel worden gewezen op de verschrikkingen van abortus

De Week van het Leven is maandag begonnen. De organisatie van deze week heeft een flyer gemaakt om het onder de aandacht te brengen bij alle Nederlanders; iets waar niet iedereen blij mee is. Diederik van Dijk, Voorzitter van Platform Zorg voor Leven is te gast bij Uitgelicht! en vertelt over de flyer en de vele reacties die deze oproept.

“Het is belangrijk om deze week de focus te leggen op de 30.000 levens die jaarlijks worden afgesneden. Dat ongeboren leven, door God gegeven, van zichzelf stemloos is en dat de abortuspraktijken die we kennen niet vogelvrij uitgevoerd mogen worden. Het is belangrijk dat dit onderwerp op de publieke agenda blijft staan.”

Flyer
Wanneer er gevraagd wordt naar de keuze voor een flyer om deze week onder de aandacht te brengen, antwoordt Van Dijk: “We hebben die keuze gemaakt, omdat je de nodige tekst op zo’n flyer kwijt kunt. Daarnaast kom je als het ware bij mensen thuis, wat meer impact heeft en mensen kunnen er makkelijker op terugkomen. Hij is buitengewoon zorgvuldig samengesteld; geen veroordelingen, geen kwetsende taal en geen confronterende foto’s. Ik heb ook bewust mensen buiten de christelijke bubbel ernaar laten kijken.”

Ook wordt Van Dijk ondervraagd over de kritiek die de flyer kreeg: “Dat laat zien dat je eigenlijk geen kritische kanttekeningen bij abortus mag plaatsen. Dat is voor mij een brug te ver. Het debat moet gevoerd blijven voeren. Dat is onze doelstelling. We zijn blij dat het Humanistisch Verbond, LINDA en de PvdA, die allerlei acties in werking hebben gezet als reactie op de Week van het Leven en als een soort PR-machine voor deze week optreden. Daar ben ik dankbaar voor; als het het debat maar verder helpt.”

Bekijk het hele gesprek in de uitzending van Uitgelicht!

Reacties

A
Jezus schaamt zich voor de kinderen van God, die het ongeboren leven beredeneren in lauwheid(Opb. 3:16)

Abortus is moord op het ongeboren leven.

Geborenen oordelen over ongeborenen.

In Mat. 18 spreekt Jezus over deze geborenen.....

Shalom

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.