Gert Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 november 2019 door Geerten van Breugel

7 uitspraken van Gert-Jan Segers over de 'verweesde' samenleving

Gert-Jan Segers publiceerde gisteren zijn nieuwe boek 'De verloren zoon en het verhaal van Nederland' en gaf in diverse media uitleg over zijn boek. Zeven interessante uitspraken van de CU-politicus.

1. "We zijn een verweesde samenleving geworden, teruggeworpen op onszelf, we weten niet meer zeker of we er nog wel voor elkaar zijn.” - In het NRC.

2. "Toch ben ik hoopvol, omdat ik geloof in God. Het hoeft niet te blijven zoals het nu is; mensen krijgen een tweede kans", in de Visie, over de consequenties van een 'verweesde' samenleving. 

3. "Thierry Baudet en Frits Bolkenstein spelen in op de onzekerheid die er in onze samenleving daadwerkelijk is. Ze geven echter niet het antwoord dat de christelijke traditie ons biedt: we zijn elkaar gegeven om naasten te zijn.” - In de Visie.

4. "Het lukt ons steeds minder goed om ergens thuis te zijn. En het is al helemaal moeilijk voor ons om thuis te komen bij God de Vader", bij Groot Nieuws Radio.

5. "De diepste laag is thuiskomen bij God. Hij is ­iemand die je altijd aanvaardt en op de uitkijk staat om je te omhelzen. Maar als politicus moet ik ook antwoord geven voor mensen die dat geloof niet zien zitten", in het Nederlands Dagblad.

6. "We hebben een hechtingsprobleem", bij Dit is de Dag op NPO Radio 1 over de morele leegte in de samenleving.

7. "Thuiskomen bij elkaar, kan ook zonder dat men thuiskomt bij God. Daar waar men zorgt voor elkaar, dat is een weerspiegeling van de barmhartigheid van God", bij Dit is de Dag op NPO Radio 1.

Reacties

M
Had Fortuyn al een boekje over geschreven met de gelijknamige titel. Niet echt vernieuwend, wel relevant.
Ik heb dat boekje gelezen, Fortuyn bedoelt met 'verweest' dat de samenleving is verlaten door de eigen elite. Het valt in het artikel op dat Segers geen enkele poging doet om de vervreemde elite terug te brengen naar liefhebbend bestuur van het volk dat God haar heeft toevertrouwd. Hij is zelf net zo vervreemd en hij haat zijn eigen volk net zo intens als de kartelpartijen in Fortuyns tijd al deden.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.