Jonge vrouw in rolstoel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

22 november 2019 door EO BEAM

Gerhilde heeft al jaren verschillende ernstige aandoeningen "Ik heb God vaak gevraagd: "Waarom ik?""

De ziekte van Lyme, de ziekte van Pfeiffer, chronische herpes, een gezwel in het hoofd en een immuunsysteemstoornis. Dit werd allemaal bij de 26-jarige Gerhilde vastgesteld in de afgelopen vijf jaar. Toch geeft ze de moed niet op. Ze vertelt haar verhaal aan EO BEAM.

“Ik kreeg niet alleen al deze aandoeningen, het ergste was dat ik er niet van genas. De dokters deden er alles aan, maar toch bleef ik steeds maar ziek. De behandelingen sloegen niet aan, de dokters wisten niet wat er aan de hand was en uiteindelijk vertelden ze me dat ik uitbehandeld was. Ik moet er maar mee leren omgaan.”

“Elke dag leef ik in pijn, het voelt alsof ik altijd koorts heb. Ook heb ik een algehele spierzwakte, wat betekent dat ik sinds dit jaar in een rolstoel zit. Ik moest me daar wel echt even overheen zetten, maar uiteindelijk is het beter voor me. Door de pijn kan ik weinig doen, al verschilt dat per dag. Op betere dagen kan ik bijvoorbeeld naar de supermarkt toe, maar op een slechte dag is eten klaarmaken en douchen alles wat ik doe.

“Het geloof vind ik wel lastig. Als ik bijvoorbeeld naar het nummer ‘Een woord is genoeg’ luister van Sela raakt het me ontzettend. Dan denk ik: "Dat is zeker waar, maar waarom bij mij dan nog niet?" Ik heb God vaak gevraagd: "Waarom ik?", maar ik word daar zo ongelukkig van. Dat impliceert namelijk dat een ander er meer recht op zou hebben dan ik. Ik ben niet beter dan mijn vrienden of mijn buren dus eigenlijk is dat een hele nare vraag.”

Lees het hele verhaal van Gerhilde op de site van EO BEAM.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.