Jimmy Carter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 november 2019 door Geerten van Breugel

Voormalig president Carter ondergaat geslaagde hersenoperatie

Daags nadat Jimmy Carter, oud-president van Amerika, aan zijn kerk meedeelde dat hij er vanuit ging dat hij snel zou sterven, heeft hij een hersenoperatie ondergaan. De Christian Post meldt dat de operatie erop gericht was om druk op zijn hersenen te verminderen die was ontstaan als gevolg van drie valpartijen in de afgelopen maanden.

Het Carter Center schrijft in een statement dat de voormalig president herstelt in het Emory Unversity Hospital en dat de operatie goed is verlopen. "De president en mevrouw Carter bedanken iedereen voor de goede wensen die zij hebben ontvangen", valt er in het bericht te lezen. Carter werd al voor de derde keer in het ziekenhuis opgenomen.

Ook vertelden zijn dokters hem in 2015 dat kanker uitgezaaid was in zijn hersenenen. "Ik nam aan dat ik snel zou sterven", zei Carter twee weken geleden tegen zijn kerk. "Ook bad ik er natuurlijk voor. Ik vroeg overigens niet aan God om mij te laten leven, maar om mij een goede houding tegenover de dood te laten aannemen. Ik ontdekte dat ik volledig en compleet vrede heb met de dood."

Lees ook: Oud-president Verenigde Staten kreeg slechte boodschap van artsen: "Ik vroeg God niet om mij in leven te laten"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.