abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 november 2019 door Patrick Simons

Ophef in Verenigde Staten over anti-abortuspil

In deze Week van het Leven valt er opvallend nieuws vanuit de Verenigde Staten te melden. Daar is namelijk ophef ontstaan over de zogenaamde anti-abortuspil, een pil waarmee de gevolgen van een reeds ingenomen abortuspil kunnen worden voorkomen. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

De APR-pil wordt online door het Alternatives Pregnancy Centre (APC) aangeboden. Je zou er de gevolgen van de eerste pil die een vrouw die abortus wil plegen inneemt ongedaan mee kunnen maken. Deze eerste is niet de abortuspil zelf, maar bereidt het lichaam van de vrouw hierop voor. Ook wordt de pil vaak gebruikt om ervoor te zorgen dat een vrouw minder pijn ervaart bij het wegzuigen van de embryo. Het is echter niet zomaar een voorbereidingspil. Wanneer er namelijk geen behandeling of andere pil volgt, zal in 75% van de gevallen het kindje in de baarmoeder alsnog gedood worden.

Met de anti-abortuspil zou dit volgens APC in ruim 60 procent van de gevallen voorkomen kunnen worden. Een soortgelijke pil is overigens in Nederland ook al online te verkrijgen. Deze wordt onder meer gepromoot door stichting Schreeuw om Leven.

Lees meer in het Nederlands Dagblad.

Reacties

K
De APS pil is niet online te krijgen in NL.

Als een vrouw de eerste abortuspil heeft ingenomen en spijt krijgt, dan kan ze voordat ze de andere set pillen toedient, contact opnemen (bv via erishulp.nl). Ze wordt in contact gebracht met een arts die haar een ander medicijn voorschrijft wat de werking 1e abortuspil mogelijk kan blokkeren waardoor de abortuspil wordt gestopt. En ze toch zwanger blijft. Vorig jaar maakte 20 vrouwen gebruik van de Abortus Pil Stopper in NL. Het is een regulier medicijn wat ook bij IVF behandeling wordt gebruikt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.