messiaans
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 november 2019 door Patrick Simons

Messiaanse gemeenten in Israël blijven groeien: 'Aantal gelovigen verdubbeld of verdrievoudigd'

De afgelopen twintig jaar is het aantal Messiasbelijdende Joden in Israël flink gegroeid. Dat meldt het Caspari Center in Jeruzalem. Zij doen al ruim twee jaar onderzoek om een beeld te krijgen van de omvang van de groep Messiasbelijdende Joden.

De voorlopige resultaten van het onderzoek worden door directeur Alex Goldberg op de website van de organisatie gedeeld. Goldberg stelt dat het aantal gemeenten in Israël waar Jezus als de Messias wordt erkend de afgelopen twintig jaar zijn verdrievoudigd. Dat heeft bovendien tot gevolg dat er twee tot drie keer zoveel in de Messias gelovende mensen te vinden zijn in het land. Hij houdt wel een slag om de arm door te stellen dat het schattingen zijn, aangezien het onderzoek nog niet is voltooid.

Wat in in ieder geval vast staat, is dat er in 1999 zo'n 5000 Messiasbelijdende Joden in Israël wonen. Inmiddels wordt hun aantal dus geschat tussen de 10.000 en de 15.000, al zal het definitieve onderzoeksrapport daar uitsluitsel over geven. De oorzaken van de groei zijn niet alleen maar te vinden in mensen die tot geloof komen, ook de groei van Messiaanse families en immigratie uit andere landen worden als oorzaken aangewezen.

Reacties

N
Goed nieuws ,het verbreekt de vloek van 2000 jaar terug, voor deze mensen en bevorderd dus de vrede voor Jeruzalem

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.