Safindra Lynne Honorin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

13 november 2019 door Bible League

Safindra was de vrouw van een medicijnman en hoorde het goede nieuws van Jezus

Safindra Lynne Honorin is een 53-jarige weduwe en woont met vier van haar negen kinderen in het regenwoud van Sandraketina in Madagaskar. Ze voorziet in haar levensonderhoud door het verbouwen van aardappelen, cassave en andere groenten. Sinds 2017 leidt ze Bijbelstudiegroepen.

Het is ons verlangen dat mensen tot geloof in Jezus Christus komen. Daarom dienen we de lokale kerk, overal ter wereld, met Bijbels, studiemateriaal en training.

Safindra was de vrouw van de medicijnman van het dorp. Maar ze was niet de enige, naast haar had hij nog acht vrouwen. Ze hielp haar man bij het maken van ‘genezingsdrankjes’ en bij het uitvoeren van rituelen. Maar ze kreeg weinig waardering van hem. In 2006 overlijdt haar man als gevolg van een alcoholvergiftiging en Safindra wordt een eenzame en verbitterde vrouw. ‘’Ik werd zwaar depressief. Ik had geen vrienden om me heen en zelfs mijn familie wilde me niet helpen. Ze zeiden dat ze niet eens een begrafenis voor me zouden regelen wanneer ik zou overlijden. Dat is bij ons één van de grootste beledigingen die je kunt bedenken.’’

Na de dood van haar man verslechtert de financiële situatie van Safindra. De enige mogelijkheid die ze ziet is haar lichaam te verkopen. Ze krijgt in die tijd vier kinderen, waarvan ze niet weet hoe ze die kan verzorgen. Kort na de geboorte van haar laatste kind krijgt ze bezoek van Anastasi, een evangelist die namens een nieuwe gemeente in de buurt komt. Zij vertelt haar de gelijkenis van de verloren zoon en nodigt haar uit de uitgestoken hand van Jezus vast te pakken. Safindra stelt haar vertrouwen op Jezus. Ze vraagt vergeving voor haar zonden en vraagt Anastasi om ook te bidden voor haar haaruitval, verzwakte lichaam en tabak verslaving. Al snel sterkt Safindra aan, krijgt ze voller haar en overwint ze haar verslaving.

In de eerste maanden als volgeling van Jezus heeft ze nog veel moeite met anderen vergeven en mensen liefdevol te benaderen. Maar door de Bijbelstudies leert ze alles steeds beter te begrijpen en vallen de schellen van haar ogen. Ze beseft wat God haar vergeven heeft en leer ook anderen te vergeven. Nu is ze in staat mensen vrij en liefdevol tegemoet te treden.

Safindra is inmiddels zelf ook getraind tot Philip, om net als Anastasi mensen te bereiken met het Evangelie. Met liefde en passie voor mensen trekt ze rond om Gods Woord te verkondigen. Ze leidt vier Bijbelstudiegroepen en er zijn er al velen tot geloof gekomen. Naast de Bijbelstudies bezoekt Safindra de deelnemers om te kijken hoe het met ze gaat. Sommigen wonen op meer dan anderhalf uur lopen, maar dat houdt Safindra niet tegen.

Ze weet welke verandering het leren lezen en begrijpen van Gods Woord bij haar heeft gebracht en daarom verlangt ze er vurig naar om dat ook bij anderen te zien gebeuren!

Voor €6 geef jij iemand zoals Safindra een eigen Bijbel!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.