Lekker gaan met Trinity
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 november 2019 door Patrick Goede

Trinity gaat met kerstshows het land in: "We geven hemelse feestjes"

De band Trinity bestaat uit drie kinderen van zendelingen die in Peru werkzaam waren, en een vriend van hen. De gebroeders Smelt kregen muziekles van jongens uit een arme krottenwijk die in ruil daarvoor een studiebeurs ontvingen van hun ouders. Die invloeden zijn terug te horen in de aanstekelijke muziek van Trinity. "We hebben iets intercultureels maar ook iets intergenerationeels. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s, iedereen vindt ons leuk", zegt frontman Elbert Smelt blij bij Hour of Power.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

De mannen laten al snel hun eerste nummer horen: 'Meesterwerk van liefde'. Een prachtig en meeslepend kerstnummer want Trinity gaat vanaf 6 december touren en een aantal kerstshows geven door het hele land. Mensen kunnen voorafgaand aan de concerten stamppot eten samen met de bandleden.

"Als jochies van 8, 6 en 4 speelden we al voor in de kerk. We voelden ons alledrie een beetje wereldvreemd en wereldwijs tegelijk vanwege onze achtergrond”, zegt Elbert over zichzelf en zijn broers Niek en Johan. “Bert was een vriend van ons en had dat ook, zo is de band bij elkaar gekomen."

Menens
"Toen ik in God ging geloven en het echt menens werd tussen mij en Hem, was ik een jaar of 14. Ik dacht dat mijn relatie met God altijd hetzelfde zou blijven maar nu jaren later vind ik mijzelf in een hele andere verhouding tot Hem. Het is echt een pelgrimstocht gebleken. Daarbij heb ik ook veel geleerd van mijn katholieke broeders en zusters", zegt Elbert.

Craftsmen
"We noemen onszelf al sinds een paar jaar Craftsmen of heavenly parties. In het Nederlands betekent dat: Ambachtsmensen van goede hemelse feestjes. Dat is onze missie. Dat vinden we tof om te doen, dus overal waar we komen geven we een goed hemels feestje. En als het goed is, voel je je volledig welkom en ga je iets proeven van het Koninkrijk van God."

"In dat Koninkrijk staat alles op zijn kop, iedereen is welkom. Daar is genade, daar is liefde, daar is geen oordeel. Het is één grote familie. We hebben allemaal wat, we zijn allemaal raar en toch zijn we broertjes en zusjes, om even een quote te pakken van Elly en Rikkert!"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.