Fulani
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2019 door Geerten van Breugel

Christelijke Nigeriaanse meisjes en stafleden na ontvoering en marteling vrijgelaten

Islamitische Fulani-herders hebben zes meisjes en twee stafleden van een christelijke Nigeriaanse middelbare school vrijgelaten, nadat ze gemarteld werden en er losgeld voor ze werd betaald. Dat meldt Morning Star News, een organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen.

Na bijna een maand ontvoerd te zijn van Engravers College in het dorp Kakau Daji, lieten de moslims de meisjes aan het einde van de afgelopen maand los. Ohemu Fredrick is een van de ouders van de kinderen en vertelt dat er veel mensen voor de meisjes baden. ”Door hun gebed bracht God ons hulp. God gebruikte de voormalige gouverneur van de provincie Kaduna om ons te helpen.” Volgens een andere ouder, waarvan de identiteit bewust niet genoemd wordt, werden de gijzelaars herhaaldelijk gemarteld, iedere keer dat de ontvoerders hen hoorden schreeuwen.” Ook kregen de meisjes en stafleden rijst met palmolie toen ze in gevangenschap zaten.

Ook een hoge ambtenaar van het Nigeriase ministerie voor Interne Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Samuel Aruwan bevestigt het nieuws. We zijn opgelucht dat deze criminele actie tegen het recht op vrijheid over is en dat iedereen veilig is. De slachtoffers zullen zich richten op herstel van dit onverdiende trauma.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.