David Langford
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2019 door Geerten van Breugel

Vader die vrouw en kinderen verloor door schietpartij: "Ik geloof in vergeving, maar ook in recht"

De mormoonse David Langford verloor zijn vrouw en twee kinderen vorige week, vermoedelijk door toedoen van een Mexicaans drugskartel. Tegenover ABC News doet hij zijn verhaal. "Ik geloof in vergeving, maar ik geloof ook in recht. En vergevingsgezindheid en recht bijten elkaar niet. Het recht is er alleen niet veel in Mexico."

Langfords 13-jarige zoon, Devin, overleefde de aanval en werd als een held binnengehaald omdat hij hulp zocht voor zijn familieleden. De jongen kwam ongedeerd uit de auto en liep meer dan 20 kilometer om hulp te halen, nadat hij zijn gewonde familie in veiligheid bracht. Langford: "Elk kind dat nog leeft is een levend wonder. Er zaten zoveel kogels in de auto en er waren zoveel kinderen bij betrokken. Nu moet ik echter verder, terwijl mijn leven op z´n kop staat. Ik heb niet alleen een vrouw en twee kinderen verloren, maar ik heb ook geen plek om naartoe te gaan."

Toen het drugskartel het vuur opende op een konvooi van auto´s, kwamen er negen mensen om. Ze reisden door het noorden van Mexico. De politie denkt dat de gang het konvooi voor een concurrerende bende heeft aangezien en daarom een vuurgevecht begonnen. De politie heeft de FBI gevraagd te helpen bij het onderzoek.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.