car
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

14 november 2019 door Patrick Goede

Met deze bijzondere uitvinding wint een 14-jarig meisje 25.000 dollar

De 14-jarige Alaina Gassler heeft een systeem ontwikkelt waardoor de 'dode hoek' in auto's zichtbaar wordt. Met behulp van een webcam die in het frame van de auto is aangebracht en de buitenwereld opneemt, worden beelden op het frame geprojecteerd van wat er daarachter te zien is. 

Alaina kwam op dit idee toen ze haar moeder tijdens het autorijden moeite zag doen om langs de dode hoek heen te kunnen kijken. "Er zijn zoveel auto-ongelukken die veroorzaakt worden door die balk voor onze ogen. Aangezien je het frame van een auto niet weg kunt halen besloot ik een manier te verzinnen om er van af te komen zonder hem weg te halen", zegt Aliana nuchter tegen Good News Network.

Gassler won eerder deze week de Samueli Foundation Prize, een prijs van 25.000 dollar voor het meest ingenieuze idee van middelbare scholieren. "Felicitaties aan Alaina, die met haar idee de ongelukken die veroorzaakt worden door de dode hoek kan reduceren", zegt Maya Ajmera, CEO van Science and the Public, die de prijs uitreikte. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.