is
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2019 door Patrick Simons

IS richt pijlen op christenen in Syrië: twee priesters gedood

In het noordoosten van Syrië zijn twee christelijke priesters vermoord. Hun auto werd door bewapende moslims van de IS aangevallen. Vader en zoon overleefden de aanslag niet, een diaken die ook in de auto zat is gewond geraakt. ISIS heeft de aanslag inmiddels ook officieel opgeëist. Dat meldt International Christian Concern (ICC).

De Armeense priesters waren onderweg naar Deir ez-Zor waar ze een rooms-katholieke kerk zouden bezoeken die flink beschadigd is door de oorlog. IS werd in maart verslagen en verdreven uit het gebied. Door de Turkse invasie lijken de terroristen opnieuw de ruimte te krijgen. Het is het eerste dodelijke incident sinds de moslimterroristen in maart werden verdreven.

De aanslag laat volgens Claire Evans, regio manager voor ICC in het Midden-Oosten, diepe sporen na. "Christenen weten dat IS geen enkele kans onbenut zal laten om hun genocide jegens religieuze minderheden voort te zetten. De Turkse acties in de regio zorgen voor enorm veel instabiliteit. Armeense christenen, waarvan hun voorouders door de Turkse genocide werden afgeslacht, bevinden zich te midden van tal van groepen die geweld gebruiken. We moeten de christelijke gemeenschap in Syrië gedenken in onze gebeden."

Op het moment van de aanval vonden ook drie vrijwel identitieke bomaanslagen plaats in de stad Quamichli, waar veel christenen wonen. De aanslagen waren ook gericht op christelijke doelen: een kerk, katholieke school en een winkel van een christen. Bij deze drie aanslagen kwamen vijf mensen om het leven.

Reacties

L
Absurde situatie. De wereld, onze regering liefst voorop, mag hier niet van wegkijken. Trump is ook christen....
W
Trump is een opgepoetst graf. Buitenkant christen of naam-christen of cultuur christen. Maar bij deze hoogmoedige man heb ik in ieder geval weinig christelijke karaktertrekken kunnen bespeuren in zijn optreden als President naar de wereld toe
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events