Vrouw met Bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

15 november 2019 door EO Visie

Deborah werd ernstig ziek na de geboorte van haar dochtertje: "Ik heb ervaren dat God ook een God van afwezigheid is"

De 27-jarige Deborah Vlot beviel op 13 juli 2018 van haar dochtertje Loïs. Na een probleemloze zwangerschap en een snelle bevalling kijken Deborah en haar man Eli uit naar een heerlijke kraamtijd. Deborah krijgt na de geboorte echter gezondheidsklachten. Er volgen onderzoeken in het ziekenhuis. Wanneer de uitslag komt, staat het hele leven van het gezin op zijn kop. Dit alles vertelt Deborah tegenover EO Visie.

“’Je hebt acute leukemie’, zei zei de arts tegen me. De grond zakte onder mijn voeten vandaan. Ik dacht alleen maar: "het is niet waar!" Er ging zo veel om in mijn hoofd. Ik had ontzettend veel vragen en Eli en ik hebben samen keihard gehuild.”

Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk heeft de periode van ziek-zijn veel impact op Deborah. “Toen ik twee jaar was, heb ik met lucifers mijn pyjama in brand gestoken en ben ik verbrand. Ik moest in mijn jeugd verschillende keren een huidtransplantatie ondergaan. Veel vragen stormden door mijn hoofd. Waarom overkomt mij dit nu ook nog? Waarom laat God dit allemaal toe? Ik was en ben nog steeds teleurgesteld en boos. Ik ga wel naar de kerk, maar dan ga ik vaak bij Loïs in de crèche zitten. Dan denk ik: jullie hebben makkelijk praten met je handjes in de lucht. Ik ben klaar met het happy clappy-gehalte."

Eenzaam
"Als ik terugkijk op de afgelopen periode, dan heb ik ervaren dat God ook een God is van afwezigheid. God kan ook gewoon stil blijven. Soms verlang ik naar mensen die net als ik zeggen: "Ik snap niet waarom God dingen toelaat". Mensen die eerlijk zijn over hun worstelingen. Ik kan mijn vragen eigenlijk met niemand delen. Het voelt heel eenzaam. Daarnaast durf ik het gesprek en de confrontatie met God nog niet aan. Daarvoor is er te veel gebeurd. Maar gelukkig kent God mij beter dan ik mezelf ken. Hij weet het immers al.”

Lees het hele verhaal van Deborah op de site van EO Visie.

Reacties

a
Deborah, ben blij met je woorden "Maar gelukkig kent God mij beter dan ik mezelf ken. Hij weet het immers al.” Ja, psalm 139 . Hou vast aan je woorden en Gods woorden "wie Mij vindt, vindt het leven "

Hartelijke groet.
Y
Deborah ik heb eens na twee zwangerschappen en daarop volgend de miskramen het boek gekocht : teleurgesteld in God . Na het lezen was mijn hart weer zacht . Christenen durven vaak jammergenoeg niet transparant te zijn in het delen van dit gevoel ; ik ervaar God niet , de Hemel lijkt wel van koper ! Dan zou je je daar niet zo alleen in voelen . Geloof me we dalen allemaal wel eens van die hoge Berg , om te verblijven in het dal , God is ook daar maar dat weet je wel zo ik lees .

Psalm 121 hielp en helpt mij daar altijd weer doorheen .Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.