Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2019 door Lukas ten Napel

Politie zet auto met 'Jezus-mijn-Verlosservlag' aan de kant

De IJsselsteinse politie kwam zaterdag tijdens een surveillanceronde op de A2 een bijzonder tafereel tegen. De agenten zagen namelijk een auto met een vlaggenmast en vlag op het dak over de snelweg rijden. Wat de meeste indruk maakte, was de tekst die op de vlag stond: 'Jezus mijn Verlosser'. Dat meldt RTV Utrecht. De vlag was bevestigd aan een soort mast die door een gat in het dak de auto in werd geleid.

De bestuurder van de auto werd langs de kant van de weg gezet en de zaak wordt volgens de politie onderzocht op ‘juistheid en wenselijkheid’ door de Rijksdienst Wegverkeer. Met toestemming van de bestuurder werden er foto’s gemaakt van de bijzondere auto en deze werden op sociale mediakanalen gedeeld.

Foto: Politie IJsselstein

Reacties

Sommige mensen rijden met fietsen achterop, waarvan de fietstassen vrolijk wapperen in de rijwind, sommigen hebben een imperiaal bovenop waarop wapperende lading vastgesjord, deze persoon rijdt met een vlag, blijkens het verhaal goed bevestigd, welke een behartenswaardige boodschap brengt. Ik vind het prima.
G
Ik ben benieuwd hoe de politie de 'juistheid en de wenselijkheid' gaan beoordelen.

De 'juistheid' van de boodschap? De politie als theoloog, dat lijkt me wel heel bijzonder. Net zoals de 'wenselijkheid'. De (on)wenselijkheid van de boodschap?

Natuurlijk snap ik ook wel, dat het gaat over de juridische 'juistheid en wenselijkheid' van het voeren van de vlag dwars door een autodak, maar de formulering van het politiebericht is onbedoeld toch wel heel komisch.
H
Een vlag op de auto komt vaker voor, kijk maar naar de Turkse trouwstoeten. Alleen de opdruk zal verschillen.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.