Benitez
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

13 november 2019 door Patrick Goede

Indrukwekkend: Gehandicapte pastor bereikt honderden kinderen met schoenendoosactie en Jezus' boodschap

Voor sommigen lijkt het alsof de schoenendoosacties met cadeautjes voor arme kinderen tijdens Kerst weinig zoden aan de dijk zetten. Maar het stelt de Mexiaanse pastor Jose Benitez in staat om ondanks zijn handicap honderden mensen te bereiken met het evangelie. Mensen die normaal gesproken niet bereikt worden volgens de Christian Post.

Samaritan's Purse is de organisatie achter schoenendoosacties in meer dan 160 landen waarvan 50 gebieden lastig te bereiken zijn. Zij zagen zelf van dichtbij hoe de 'Mexicaneros' in La Laguna dankbaar de schoenendozen in ontvangst namen. Op 22 oktober werd daar de eerste kerk gesticht door pastor Benitez. Pas sinds enkele jaren zijn de mensen er bekend met het evangelie.

Pastor Benitez komt zelf uit het plaatsje Tequila en kreeg tijdens zijn derde levensjaar te kampen met polio. Maar dat heeft hem er niet van weerhouden de mensen van La Laguna te bereiken. Dikwijls heeft Jose Benitez namelijk zijn leven geriskeerd tijdens de zes uur durende trektocht naar de mensen daar. In het begin zonder al te veel succes. Maar met het uitdelen van bijna honderd schoenendozen wist hij hen en daar mee ook hun ouders te raken. Ze gaven hun hart aan Jezus.

Inmiddels is de gemeenschap op wonderbaarlijke wijze voorzien van een vrachtwagen, waarmee het lastig bereikbare dorp beter benaderd kan worden door Benitez, en de kerk nog meer kan groeien en bloeien. "We hadden gebeden voor een truck en opeens stond er één voor onze deur. Hij was afkomstig van een man die zei dat de Heer hem aanspoorde de truck af te staan. Ik heb hem daarna nooit meer gezien", zegt de pastor hierover.

Reacties

O
Super. Ja de Heer kan verrassende dingen doen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.