sgp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2019 door Patrick Simons

Twijfel over bestaansrecht SGP: "Zoiets hoogs en heilig als Gods Woord wordt besmeurd door politieke interpretatiestrijd"

De SGP is officieel de langstlevende politieke partij van ons land. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen gelooft in het bestaansrecht van de politieke partij. Ook Hans Vollaard twijfelt daar soms aan, zo betoogt hij in het Nederlands Dagblad.

Vollaard betoogt dat de standpunten van SGP in de loop der tijd veranderd zijn, hoewel ze zeggen zich altijd te beroepen op de Bijbel. Dat geeft volgens hem aan dat de waarheid in de Bijbel voor meer dan één uitleg vatbaar is. "Het heeft echter iets ongemakkelijks dat zoiets hoogs en heiligs als Gods woord wordt besmeurd door politieke interpretatiestrijd. Getuigt het bovendien niet van hoogmoed, dat zondige mensen zo goed zouden weten wat Gods wil in Nederland zou moeten zijn, terwijl God van zo'n andere orde is dan het aardse gewoel hier beneden?"

"Ik ben zeker niet de eerste die betwijfelt of het wel mogelijk en gepast is om uit een heilig boek een politiek program af te leiden", schrijft hij in het dagblad. "Dat maakt zulke twijfels bij het inhoudelijke bestaansrecht van christelijke partijen zoals de SGP niet minder relevant."

Lees de hele bijdrage in het Nederlands Dagblad

Reacties

H
Het is geen nieuws dat de SGP een steen des aanstoots voor Vollaard is. Hij zegt: "Ik ben zeker niet de eerste die betwijfelt of het wel mogelijk en gepast is om uit een heilig boek een politiek program af te leiden". Wat zou dan de bron voor een christen moeten zijn om een plaats in politiek en maatschappij in te nemen? Een Staatsvisie is Schriftmatig niet Schriftuurlijk. Hoezo de SGP geen bestaansrecht!

Heeft de bijbel voor Vollaard zelf überhaupt wel autoriteit?

Is de bijbel voor Vollaard “een heilig boek” of HET Heilig Boek ?Beste Haaije, je snapt de point van de schrijver niet eens en je kletst maar raak.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events