Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

11 november 2019 door Patrick Goede

Alcoholist giet fles leeg na gesprek met christen en bezoekt kerkdienst

Bryan Schrank en zijn 14-jarige dochter waren onlangs aan het bidden bij een abortuskliniek toen ze in aanraking kwamen met Eugene, een vijftigjarige man en alcoholverlsaafd. "Hij bleek te kampen met hartfalen wat veroorzaakt was door zijn excesieve alcoholgebruik. Zijn hart functioneer nog maar voor 13%", vertelt Bryan aan Faithwire.

Schrank besloot de man aan te spreken en hem het evangelie te vertellen: "Hij vertelde dat hij net uit het ziekenhuis kwam. Hij was bezig om zich letterlijk dood te drinken. Toen ik hem over God had verteld bestempelde hij dat als een Goddelijke interventie. Hij wilde vertrekken maar ik vertelde hem dat hij eerst zijn fles met alcohol leeg moest gooien."

Tenslotte goot Eugene uit eigen beweging zijn fles met wodka leeg op straat. De twee namen afscheid, wisselden nummers uit en gaven elkaar nog een omhelzing. Schrank roept mensen via Facebook op om voor de man te blijven bidden. "Bid! Ik heb veel contact gehad met Eugene deze week en hij heeft slechts een paar keer mondjesmaat gedronken. Ook heeft hij afgelopen zondag een lokale kerk bezocht. Hij realiseert zich dat hij opgenomen moet worden in het Lichaam van Christus!"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.