Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2019 door Patrick Simons

Partijvoorzitter SGP treedt per direct af

De partijvoorzitter van de SGP, Peter Zevenbergen, is per direct afgetreden. Dat maakt het partijbestuur van de SGP afgelopen zaterdag bekend door middel van een persbericht. Voormalig partijvoorzitter Maarten van Leeuwen vervangt hem voorlopig.

Het aftreden is het logische gevolg van de ophef die de afgelopen periode wederom ontstond vanwege de wijze waarop Zevenbergen met de wachtgeldregeling omging, zo meldt het ook het persbericht. "Na oktober 2018 hoopten het hoofdbestuur en Peter Zevenbergen dit hoofdstuk af te sluiten. Dat bleek niet het geval en sinds een aantal weken werpt het onderwerp weer stof op. Het goed funtioneren als partijvoorzitter kwam hierdoor onder drukk te staan."

In het persbericht wordt verder vermeld dat de hele situatie een behoorlijke druk op de gezondheid en het gezin van Zevenbergen legde. "Mede hierom heeft hij in overleg met het hoofdbestuur besloten om zijn functie als partijvoorzitter neer te leggen." Zevenbergen zal direct ook het partijbestuur verlaten. Hij was sinds 2001 bestuurslid.

Reacties

Ach ja, Mammon is machtig , niet op zijn minst in refokring

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen