vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2019 door Patrick Simons

Vlag tegen abortus en euthanasie gehesen bij gemeentehuis Tholen tijdens Week van het Leven

Het is de Week van het Leven en dat is zeker niet ongemerkt voorbijgegaan. Er is namelijk de nodige ophef ontstaan over de pro-life folder die deze week verspreid wordt. Verder wordt hieraan in het hele land deze week aandacht besteed.

In de pro-life folder staan diverse feiten over de abortuspraktijk in Nederland. Bijvoorbeeld dat er in ons land ieder jaar 30.000 abortussen plaatsvinden. De folder zorgde voor zoveel ophef presentatrice Merel Westrik besloot om een tegenactie te beginnen. Zowel zij als het Humanistisch Verbond ontwierpen speciale brievenbusstickers tegen de flyer.

Diederik van Dijk, directeur van Zorg voor Leven én senator voor de SGP, reageerde tegenover NOS. "Het gaat allemaal over het zelfbeschikkingsrecht, maar we horen niks over de beschermwaardigheid van het ongeboren kind. Omdat wij geloven dat het leven door God gegeven is, willen we dat ook daarover wordt gesproken."

In de Week van Leven worden tal van activiteiten georganiseerd. Traditioneel wordt de week afgesloten met de Mars voor het Leven. Deze zal in Utrecht plaatsvinden. Kees van der Staaij en Gert-Jan Segers zullen allebei spreken.

Bij de gemeente Tholen wappert de hele week de vlag van stichting Schreeuw om Leven om aandacht te vragen voor de beschermwaardighed van het leven. Voor het gemeentehuis is een mast beschikbaar waar externe organisaties voor speciale dagen of thema's gebruik van kunnen maken. Eerder werd hier al een regenboogvlag en een vegavlag gehesen. De Thoolse afdeling van Schreeuw om Leven besloot om tijdens de Week van het Leven ook een vlag te hijsen. Op deze manier wil men een duidelijk signaal tegen euthanasie en abortus afgeven.

Reacties

H
Nog een harde waarheid waar het Humanistisch Verbond waarschijnlijk liever ook niet mee geconfronteerd wil worden is dat de nazi Joseph Mengele zich aan dezelfde misdaden schuldig maakte.
Y
Ahum dat was zonder instemming van ouders en afgedwongen.Het humanistisch verbond gelijkschakelen aan een van de ergste nazi 's is zeer overtrokken.Nazi 's aten brood, u eet brood, dus bent u?
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events