Opzoeknaarjou
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 november 2019 door Marina de Haan

Hoe deze christelijke datingsite verschil maakt: "Vloeken is niet toegestaan"

Nederland telt veel christelijke singles. Zij hebben het tegenwoordig te druk om zich volop in het sociale leven te storten. Toch hebben ze wel behoefte aan een leuke partner of nieuwe vrienden. Opzoeknaarjou.nl is een datingsite waarbij de Bijbelse normen en waarden het uitgangspunt zijn. “Opzoeknaarjou.nl is al sinds 2005 de leukste christelijke datingsite van Nederland”, vertelt oprichter Arno van Dijke.

Opzoeknaarjou.nl al sinds 2005 de leukste christelijke datingsite om nieuwe christenen te leren kennen! Opzoeknaarjou.nl is een christelijke datingsite waar de Bijbelse normen en waarden het uitgangspunt vormen. Ben je nog geen lid van Opzoeknaarjou.nl? Meld je direct aan maak gebruik van je gratis lidmaatschap zolang je wilt!

Opzoeknaarjou.nl is een van de grootste christelijke datingsites in Nederland. Op dit moment zijn er ruim 3500 leden, waarbij er enerzijds leden van 18 jaar lid zijn en anderzijds leden van 85 jaar. De grootste groep is echter in de leeftijd van 25 tot 40 jaar.

We praten met Van Dijke over het ontstaan van Opzoeknaarjou.nl en de doelstelling. Samen met een team werkt hij dagelijks aan de datingsite. Daarnaast werkt hij als hypotheekadviseur bij een landelijk financieel adviesbureau.

Wat maakt een christelijke datingsite anders dan een reguliere datingsite?
“Opzoeknaarjou.nl wil een datingsite zijn waar de Bijbelse normen en waarden het uitgangspunt vormen. Concreet betekent dit dat wij om die reden bijvoorbeeld geen profielen toestaan vol vloeken of grove scheldwoorden. Het belangrijkste is natuurlijk dat we een datingsite bieden waarop praktisch alleen maar christenen staan ingeschreven, en dit is iets wat veel christenen belangrijk vinden.”

Is er serieuze behoefte aan een christelijke datingsite?
“Jazeker. Opzoeknaarjou.nl bestaat al 14 jaar en is alleen de afgelopen paar jaar al meer dan verdubbeld in aantal leden. Dit komt doordat we een volledig nieuwe website hebben laten bouwen. We zijn ook met de tijd meegegaan door nu een leuke en handige app te bieden voor IOS en Android. Daarnaast zien we dat de site in een enorme behoefte voorziet. Veel mensen (en dus ook christenen) hebben een druk leven, waarbij ze op het werk, in de kerk en in de vriendenkring weliswaar veel mensen tegenkomen, maar dit steeds voornamelijk dezelfde mensen zijn. Dan is het natuurlijk reuze handig om een platform te hebben waar je echt nieuwe mensen tegenkomt, die ook nog eens dezelfde geloofsovertuiging hebben als jezelf.”

Wie zoekt er qua leeftijd een date?
“Alle leeftijden zijn op zoek. De grootste groep zijn tussen de 25 en 40 jaar. Dit neemt niet weg dat ook ruim 25% van onze leden 50 jaar of ouder is. Dat is best veel en we zien dan ook dat een christelijke datingsite ook voor hen echt in een behoefte voorziet. In veel gevallen zijn ze nog niet eens direct op zoek naar een relatie, maar vinden ze het al heel fijn om een christelijke vriend of vriendin te ontmoeten. Een maatje, waarmee ze naast de dagelijkse dingen ook over het geloof kunnen praten.”

Bieden jullie ook evenementen aan?
“We organiseren regelmatig een leuk evenement. Zo hebben we enige tijd geleden nog 2 single-events georganiseerd in Gouda, samen met een christelijke reisorganisatie. Een leuke avond met een 3-gangendiner, wisselende tafelpartners en een leuke quiz met mooie prijzen. Heel erg leuk en daar hebben we ook veel positieve reacties op gehad!”

Is het makkelijk om een christelijke partner te vinden?
“Dat zal heel erg afhangen van de regio waarin men woont. Voor een christen op de bijbelbelt is het een stuk eenvoudiger, dan wanneer je in je netwerk weinig of geen christenen hebt, terwijl je het toch belangrijk vindt om een christelijke levenspartner te vinden. In dat geval is een christelijke datingsite echt een hele leuke en handige manier om toch een partner te vinden.”

Hangt er schaamte of taboe rond een christelijke datingsite?
“Vroeger was dat wel het geval, maar tegenwoordig totaal niet meer. Onderzoek vanuit het CBS heeft aangetoond dat een paar jaar geleden al 1 op de 7 relaties in Nederland ontstaat via een datingsite. Inmiddels denk ik dat dit al bij 1 op de 5 of 6 het geval is. Ook hoor je tegenwoordig juist dat veel mensen een datingsite heel grappig en handig vinden. Hoe makkelijk is het dat je op voorhand al weet dat iemand niet alleen christen is, maar je ook nog kunt aanklikken dat je een partner zoekt die bijvoorbeeld niet rookt, uit de buurt komt en net als jij van gospelmuziek houdt? Met 1 druk op de knop worden alleen de profielen getoond die aan deze criteria voldoen, hoe handig is dat?”

Meer weten? Bezoek hier de site van Opzoeknaarjou.nl!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.