RMU logo

Nieuws

08 november 2019 door RMU

RMU organiseert aftrap Week van het Leven

Op maandag 11 november organiseert vakorganisatie RMU de aftrap voor de Week van het Leven (11-16 november). Dit gebeurt bij zorginstelling Siloah in Bodegraven, samen met landelijke en lokale politici, medewerkers uit de zorg en de bewoners van deze gehandicapteninstelling.

Roelof Bisschop (Tweede Kamerlid SGP), Diederik van Dijk (directeur NPV), Kees Oskam (wethouder ChristenUnie Bodegraven), Hendrik Jan Colijn (directeur Helpende Handen), Kees van Helden (directeur Schreeuw om Leven), Gerda de Pater (bestuurder Siloah, voorzitter RMU-sector Zorg & Welzijn) gaan samen met de bewoners appeltaarten bakken. Ook is er een forum o.l.v. Riekelt Pasterkamp met genoemde personen over de Week van het Leven.

Werker van de Dag
In deze week wil de RMU aandacht vragen voor de mogelijkheden van ieder mens, juist ook degenen met een beperking. Elke dag zal een gehandicapte worden uitgeroepen tot ‘Werker van de Dag’. De RMU overhandigt dan op zijn of haar werkvloer een blijk van waardering.

De Week van het Leven is een jaarlijks evenement waarin de RMU in samenwerking met diverse andere organisaties op een positieve wijze aandacht vragen voor de beschermwaardigheid van het ongeboren leven. De RMU vraagt daarnaast ook speciaal aandacht voor de beschermwaardigheid van de andere levensfases. De week mondt uit in de Mars voor het Leven.

De Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) is een christelijke vakorganisatie voor werknemers, werkgevers en zelfstandigen met 17 duizend leden. Jaarlijks behartigt de RMU zo'n 6 duizend zaken van leden en komt ze op voor maatschappelijke belangen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?