vaticaan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

18 november 2019 door Patrick Simons

Rob groeide katholiek op: "Het beeld dat ik van God had was al die jaren heel afstandelijk"

Hij groeide op als keurige katholiek. God? Die leek altijd enorm ver weg. Pas op latere leeftijd besefte Rob dat je een relatie met God kunt hebben. Hij vertelt in een video die de Facebookpagina van De Laatste Reformatie plaatst hoe vroeger de pastoor altijd tussen hem en God instond. Totdat hij God zelf leerde kennen.

"Ik weet nog dat ik in mijn pubertijd aan mijn ouders eens de vraag gesteld heb hoe je nu in de hemel komt", vertelt Rob. "Het antwoord: iedereen zondigt. Niemand komt direct in de hemel behalve Jezus. Je moet voor je zonde boetedoen, dus je gaat het vagevuur in. Daar wordt je zonden weggebrand en na verloop van tijd, afhankelijk van hoeveel zonden je had, ga je naar de hemel. Dat is het beeld dat ik had van de hemel als eindbestemming."

De Bijbel werd volgens Rob eigenlijk alleen door de pastoor gelezen. "Ik heb die als katholiek niet gelezen. Dat werd ook niet gestimuleerd." Ook vertelt hij dat God altijd ver weg was door de manier waarop het katholieke geloof beleefd werd. "Het beeld dat ik van God had was al die jaren heel afstandelijk. Ik kende God niet en ik wist ook niet dat er meer bestond dan hetgene ik geleerd had."

Tijdens zijn studiejaren kwam Rob via een studievriend in contact met protestantse kerk en bezocht hij een gemeente in Hoofddorp. "God zei tegen me dat ik naar die kerk moest. Daar hoorde ik voor het eerst over de persoonlijke relatie die je met God kunt hebben. Dat was een hele openbaring. Kan ik rechstreeks bidden met God? Hoef ik niet meer te biechen? Fantastisch. Vanaf dat moment is mijn geloofsleven steeds dieper geworden en heb ik God leren kennen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.