vaccinatie

Nieuws

08 november 2019 door Reformatorisch Dagblad

GerGem-predikant ziet minder ruimte voor christenen die tegen vaccinatie zijn

"Van lieverlee lijkt de overheid steeds meer te willen opleggen. Er komt minder ruimte om anders te denken", aldus ds. E. J. Boudewijn. De gereformeerde gemeente-predikant uit Barneveld toont in het Reformatorisch Dagblad zijn zorgen over ruimte voor christenen die principieel tegen vaccinatie zijn.

Aanleiding is een informatiebijeenkomst over vaccinatie, die afgelopen donderdagavond werd georganiseerd door de gemeente Barneveld. Een wethouder, een GGD-arts en de Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV) kwamen aan het woord. Volgends ds. Boudewijn was het sprekerspanel onevenwichtig samengesteld. "Ik heb liever niet dat gemeenteleden die vragen hebben over vaccinatie, naar deze avond gaan. Graag zou ik ze zien worstelen aan Gods genadetroon met de vraag: Wat wilt U dat ik doen zal? Dat is de weg", aldus de predikant die zelf niet voor inenten is.

Een woordvoerder van de gemeente Barneveld laat weten dat er bewust niet is gekozen voor een discussie- of debatavond. "Gekozen is voor een informatieve opzet, waarbij gemeente en GGD de medisch-wetenschappelijke kant van vaccineren belichten en de NPV de ethische en Bijbelse aspecten." In dit RD-verslag voegt NPV-directeur Diederik van Dijk toe dat de NPV volgens hem niet het gezag heeft om te zeggen wat de juiste visie is op de verhouding tussen Gods voorzienigheid en de menselijke verantwoordelijkheid.

De NPV neemt zelf geen standpunt in. Van Dijk spreekt van "eerlijke voorlichting" en "afrekenen met "broodjeaapverhalen". "We benadrukken dat de mensen voor Gods aangezicht zelf een beslissing moeten nemen."

Lees hier meer in het Reformatorisch Dagblad en lees hier hoe NPV Zorg over vaccinatie informeert.


Vaccinatie
- Waarom ik als christen mijn kinderen niet heb laten vaccineren
- ChristenUnie-Kamerlid legt uit waarom je kinderen vaccineren een goed idee is
- "Steeds minder reformatorische christenen hebben bezwaren tegen vaccinatie"
- Principiële bezwaren tegen vaccinatie op een rijtje
- Staatssecretaris ChristenUnie sluit gesprek over vaccinatieplicht niet uit
Meer over vaccinatie »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.