Peter Turkson

Nieuws

08 november 2019 door Jeffrey Schipper

Volgens kardinaal Peter Turkson kun je niet van God houden én de aarde uitbuiten

"De uitbuiting van de aarde is een belediging voor God", zegt kardinaal Peter Turkson in gesprek met het dagblad Trouw. Deze week is hij te gast in Nederland.

"Hoe kun je, als iemand die van God houdt en in hem gelooft, niet houden van datgene wat hij gemaakt heeft?", vraagt de kardinaal zich af. "De schepping wordt op dit moment uitgebuit: de bossen verdwijnen, mineralen worden uit de aarde getrokken. We kunnen niet van God houden en tegelijkertijd de aarde en de schepping misbruiken. 

De relatie met God onderhouden is soms moeilijk, maar wat we allemaal kunnen doen, is zorg dragen voor elkaar en voor de aarde. Dat is een heel concrete opdracht", maakt de kardinaal duidelijk.

Lees het volledige interview in Trouw

Reacties

N
Hier in Nederland slopen staatsbosbeheer en natuurmonumenten bossen weg en graven de vruchtbare aarde weg om er zandverstuivingen van te maken

Een zandverstuiving is een gebied waar erosie vrij spel heeft en het bodem leven afsterft

In Afrika hebben ze ook dit soort gebieden en die noemen ze de Sahel, Maar Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten noemt het hier "natuur herstel"!
J
Laat deze kardinaal vpor de gelegenheid de hand eens in eigen boezem steken. Laat hij eens kritisch zijn op de monstrueuze Vaticaanse bezittingen, de eigen bank en de misbruikende geestelijken. Laat hij zijn eigen paus eens kritisch bevragen over het niet mogen hebben van een persoonlijke relatie met de opgestane Heer. En zijn plannen en streven voor één wereldreligie en dito regering. Als ie dan nog tijd over heeft mag ie nog eens terugkomen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?