vluchteling

Nieuws

07 november 2019 door Stichting Gave

Stichting Gave komt met nieuwe brochure om vluchtelingen te helpen bij trauma's

Veel vluchtelingen in Nederland hebben traumatiserende dingen meegemaakt. Stichting Gave heeft de brochure ‘Vang mijn tranen’ ontwikkeld voor christenen die contact hebben met getraumatiseerde vluchtelingen. De brochure biedt inzicht en geeft advies wat christenen voor hen kunnen betekenen.

De meeste vluchtelingen hebben in land van herkomst, tijdens de vlucht, of in het asielzoekerscentrum traumatiserende ervaringen opgedaan. Bijvoorbeeld een onverwachts intimiderend politiebezoek of een bombardement. Van alleenstaande vluchtelingenvrouwen is dertig procent seksueel misbruikt. Bij jongeren zien we vaak een breuk in hun verhouding met hun ouders als ze zonder hen naar Nederland zijn gevlucht. Hoe pak je als vluchteling je leven dan weer op? Dat is voor velen een ingewikkelde worsteling.

“Mensen die trauma’s hebben meegemaakt, voelen zich vaak erg alleen. Toch hebben ze juist behoefte aan gemeenschap. Wees als kerk een open en veilige gemeenschap”, aldus Bert Nanninga, psychiater onder vluchtelingen. In het verwerkingsproces is het daarom voor veel vluchtelingen heel waardevol dat Nederlandse christenen een relatie met hen willen opbouwen.

Met deze brochure geeft Gave kerken en christenen inzicht in trauma’s bij vluchtelingen. De brochure biedt bijbelse handvatten die helpen bij het contact en geeft handreikingen hoe je als niet-professional veiligheid kan bieden aan een vluchteling met een pijnlijk verleden.

Naast de brochure heeft Gave ook de trainingsavond ontwikkeld ‘Helpen bij trauma’s’. Op aanvraag kan de training door Gave worden gegeven.

Reacties

H
Ik zou graag een brochure van u ontvangen.

H.Hartman Kok

Praagplantsoen 99

2034TV Haarlem

06-45235258
M
Waar vind ik die brochure, CIP?
J
https://www.gave.nl/bibliotheek/traumas-bij-vluchtelingen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?