Ds. C. P. de Boer

Nieuws

08 november 2019 door De Banier

CGK-predikant publiceert nieuwe Bijbelstudieserie over Psalm 120-134

De nieuwe Bijbelstudieserie De Bijbel uitgelegd van ds. C. P. de Boer is bedoeld voor iedereen die zich –alleen of met anderen –wil verdiepen in de Bijbel. In de eerste delen staat de rijke wereld van Psalmencentraal.

In deze uitgave gaat de lezersamen met Israël door Psalmen. In Psalmen wordt elke psalm beknopt uitgelegd.

In dit eerste deel komen de liederen Hammaäloth aan bod. Deze bundel beslaat Psalm 120-134. De uitleg bestaat uit een korte omschrijving van de kern van de psalm, de plaats in het Bijbelboek Psalmen en de samenhang met andere psalmen.

Verder geeft de auteur een uitgebreide uitleg. Daarna volgt een Bijbels-theologische bespreking van belangrijke thema’s in de psalm. Bij elke psalm wordt de vraag behandeld hoe deze psalm zich tot de rest van het Oude Testament en tot het Nieuwe Testament verhoudt. Elk hoofdstuk sluit af met een aantal vragenvoor gesprek of eigen Bijbelonderzoek.

Ds. C. P. de Boer is predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Deel twee – over Psalm 135-150 – is in voorbereiding. Ds. De Boer wil het boek Psalmen in circa negen delen behandelen. Uitgeverij De Banier overweegt in deze serie ook andere Bijbelboeken aan bod te laten komen en daarbij samen te werken met verschillende auteurs. Deze uitgave is ook als e-book verkrijgbaar.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?