kerk china

Nieuws

07 november 2019 door Patrick Simons

Christelijke jongeren in Zuid-Korea haken af: "Heel aantal verliest het geloof"

Kerkgroei in Europa? Vergeet het maar. Daarvoor moet je toch echt in landen als Zuid-Korea zijn. Dat is althans wat we al jaren lang horen. De groei van de kerk in dat land lijkt echter voorbij. Steeds meer jongeren besluiten om de kerk te verlaten. Hoewel er nog tal van megakerken zijn, is de groei eruit. Het Reformatorisch Dagblad maakte een reportage.

De enorme groei van het christendom startte in Zuid-Korea na de Tweede Wereldoorlog. Waar begin vorige eeuw slechts twee procent van de bevolking christen was, bekeren in de tweede helft van die eeuw de inwoners zich massaal. Aan heb begin van deze eeuw noemde maar liefst een derde van alle Zuid-Koreanen zich christen. Het Woord van God greep snel om zich heen in het land waar men op zoek was naar hoop. Ter illustratie: maar liefst zes van de tien grootste kerken ter wereld zijn te vinden in Zuid-Korea. Enkel vanuit de Verenigde Staten worden wereldwijd meer zendelingen uitgezonden.

De vruchtbare tijden lijken echter voorbij te zijn. De groei is niet alleen gestopt, het aantal leden neemt zelfs af. Vooral jongeren keren steeds vaker de kerk de rug toe. Waar begin deze eeuw nog 46 procent van de twintigers zich christen noemde, was dat tien jaar later nog maar 31 procent. "Veel jonge christenen stoppen met het bezoeken van een kerk wanneer zij aan de universiteit gaan studeren", vertelt prof. Young-joon Choi, hoogleraar aan de Hadonguniversiteit in Pohang. "Een heel aantal van hen verliest het geloof."

Lees het hele artikel in het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.