Andrea Bocelli
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 november 2019 door Chris Develing

Deze drie vrouwen vertellen dat hun kinderen bijna werden geaborteerd

‘Nobele vrouw’, ‘Verdriet’, ‘Mijn getuige’, dat zijn de betekenissen van de drie namen die de moeders Pattie, Dolores en Edi dragen. Drie vrouwen die dichtbij het aborteren van hun kinderen kwamen, één van hen ondernam zelfs een poging, maar die nu samen met miljoenen anderen dolblij zijn met hun zoons.

Jong in een psychiatrische instelling
Pattie is zeventien en heeft dan al een moeilijk leven achter de rug. Onder meer vanwege seksueel misbruik komt ze terecht in een strijd tegen psychiatrische problemen. En juist dan wordt ze onbedoeld zwanger. Artsen en hulpverleners adviseren haar maar één ding: abortus. Ze is gewoon te jong en heeft bovendien mentale problemen. Maar Pattie wil er niets van weten. Haar genezing was al in gang gezet, naar eigen zeggen dankzij haar bekering. Ze koos voor het kind, ondanks dat de vader er niet zou zijn om haar te steunen. Ze moest wel sterk zijn om de druk te weerstaan van mensen die haar kind het liefst wilden afsturen op een vroegtijdige dood.

Het opvoeden was niet gemakkelijk, maar ze waren gelukkig, ook voordat haar zoon een beroemdheid werd. Pattie is de moeder van Justin Bieber en vanwege zijn carrière heeft haar verhaal miljoenen weten te bereiken.

"de moedige jonge vrouw besloot niet te gaan voor abortus en het kind werd geboren."

Artsen wisten het beter
Edi heeft een zoon. Tijdens één van zijn concerten stopt de zoon met zingen en begint te vertellen over een zwangere vrouw die naar het ziekenhuis werd gebracht vanwege een blindedarmontsteking: “De artsen moesten wat ijs op haar buik leggen en toen de behandeling voorbij was, adviseerden ze de vrouw om het kind te aborteren. Ze zeiden dat dit de beste oplossing was, omdat de baby zou worden geboren met een handicap. Maar de moedige jonge vrouw besloot niet te gaan voor abortus en het kind werd geboren. Die vrouw was mijn moeder en ik was dat kind.” De zoon is inderdaad gehandicapt maar daardoor niet minder in staat om boven zijn omstandigheden uit te vechten. Deze zoon is namelijk de tenor Andrea Bocelli (foto).

Illegale abortus kon zijn komst niet voorkomen
Verdriet maakte zich meester van de dertig jarige Dolores. Ook zij werd onbedoeld zwanger en het kind was ongewenst. Ze wilde absoluut voor een abortus gaan, maar in 1984 was het moeilijk toestemming te krijgen voor een legale abortus. Ze zag zich genoodzaakt om het zelf te doen. Op advies van een buurvrouw dronk ze verwarmd zwart bier, waarna ze hard begon te lopen totdat ze niet meer op haar benen kon staan. Het plan mislukte, want het kind leefde door. Bleef haar zoon dan ongewenst? Nee, ze hield vanaf het begin van haar zoon. Ook dit verhaal kon de wereldpers halen doordat haar zoon een beroemdheid werd. Cristiano Ronaldo was er bijna niet geweest. Nu zorgt hij in veel opzichten voor zijn moeder en de familie.


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
Meer over Abortus »

Het gratis magazine Leef van Schreeuw om Leven verschijnt 6 à 7 keer per jaar. Aanmelden kan hier

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.