prostitutie

Nieuws

06 november 2019 door Stichting De Haven

Christelijke organisaties SHE, Lume en De Haven trekken samen op

SHE, Lume en De Haven trekken de komende kerstperiode gezamenlijk op onder de naam SHEER (helder licht). SHEER wil bewustwording creëren voor de positie waarin veel vrouwen die in Nederland in de prostitutie werken verkeren en roept christelijke vrouwen op om juist voor hen een verschil te maken.

In Nederland werken duizenden vrouwen in de prostitutie, alleen in Den Haag al zijn dit er ongeveer 4000. Dit komt neer op dagelijks circa 600 vrouwen die achter een raam staan of in een seksclub werken. Verreweg de meeste vrouwen doen dit werk niet uit vrije wil maar omdat ze gedwongen worden. Gedwongen door andere mannen of vrouwen, gedwongen door familie, door armoede of andere omstandigheden.

Een leven in de prostitutie is een zwaar leven en met name de kerstperiode is niet altijd makkelijk. Veel vrouwen missen hun familie en soms zelfs hun eigen kinderen. Ze zijn ver weg van huis en moeten werken op - letterlijk en figuurlijk - een van de donkerste plekken van de Nederlandse samenleving. Daarom roept SHEER - de naam betekent helder, puur licht - christelijke vrouwen in Nederland op om deze kerst hun licht te laten schijnen en een verschil te maken voor vrouwen in de prostitutie.

SHEER biedt de mogelijkheid om van betekenis te zijn voor vrouwen die in Den Haag en omgeving in de prostitutie werken. Vrouwen kunnen tijdens de kerstperiode iets doen door een SHEER giftbox met luxe producten cadeau te geven.

De giftboxen ter waarde van €15,- kunnen besteld worden via deze website. De giftbox bevat luxe producten zoals Rituals badschuim, chocolade en een Lume-kaars in een standaard. Tijdens de komende kerstperiode worden de boxen uitgedeeld door de veldwerkers van Stichting De Haven in de prostitutiestraten en clubs in Den Haag.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?