Stockfoto vrouw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

22 november 2019 door MijnKerk

Kristel heeft kanker maar voelt zich toch gezegend: "Of ik word beter of ga naar Jezus"

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. Kristel kreeg de diagnose afgelopen juni. Terwijl ze nog behandeld wordt, mocht Rebecca Schoon van MijnKerk haar er over interviewen. In 2004 ontdekten ze Hodgkin (een vorm van kanker van het lymfesysteem) bij Kristel. Na bestralingen en chemo’s is ze daarvan genezen. Een groot deel van haar gezin heeft onder de ziekte geleden. Op de site van MijnKerk verscheen haar over wat de ziekte voor impact op haar en haar gezin heeft en hoe zij er optimistisch, dapper en blijmoedig onder blijft. Haar geloof speelt een belangrijke rol in haar leven. 

“Ik heb eigenlijk een wat kinderlijk geloof en twijfel niet snel. Ik denk nog steeds dat ik een ontzettend gezegend leven heb. Je zal maar borstkanker krijgen als je bijvoorbeeld in een vluchtelingenkamp woont of niet verzekerd bent. Ik heb voor elke operatie gebeden. Mezelf echt overgegeven aan Hem. Ik dankte Hem dat Hij de dokters hun talent had gegeven en vroeg om een zegen over de operatie. Ik voel me altijd zeer geborgen en gedragen. Misschien maakt dat ook wel dat ik me zo rustig voel.

Ik weet nog dat ik in 2004 ‘s nachts in een tent bobbeltjes in m’n nek voelde waarvan ik gelijk wist: “Dit is niet oké”. Het bleek achteraf inderdaad Hodgkin. Die ene nacht heb ik bijna niet geslapen en was ik echt in paniek. Had ook net paar maanden daarvoor mijn zus verloren. Ik had echt even het idee: “Ik ga er ook aan!” Maar direct diezelfde ochtend besloot ik al dat ik dit niet nog eens zou doen, zo in paniek schieten. Of ik word beter of ik overlijd en kom bij Jezus en zal mijn zus weer zien. Dus hoe dan ook; het loopt goed af. Dat gaf een enorme rust. En al heb ik nu kinderen, die essentie is altijd gebleven. Het geeft me een groot vertrouwen. Dat voorbeeld heb ik ook van mijn moeder gekregen en dat is absoluut iets wat ik mijn kinderen wil meegeven! Dat gevoel gun ik elk mens.”

“Ik ben niet boos op God. Integendeel! Ik ben dankbaar voor alles wat hij me gegeven heeft. Hij is harder nodig op andere plaatsen.”

Lees het hele verhaal van Kristel op de site van MijnKerk

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.