kruis

God

06 november 2019 door Patrick Simons

Hoe christenen uiting geven aan Dankdag: 20 bijzondere tweets

Het is de eerste woensdag van november en dat betekent traditiegetrouw dat christenen vandaag dankdag vieren. Kerken in heel Nederland zitten vol met mensen die God willen danken voor Zijn goedheid, Zijn genade en Zijn zorg voor Nederland. Ook op Twitter laten veel mensen hun dankbaarheid zien. Zoveel zelfs dat #dankdag trending topic is. CIP.nl verzamelde de twintig mooiste tweets op deze bijzondere dag, waarbij het opvallend is dat veel mensen de link leggen met de onderwijsstaking die ook vandaag plaatsvindt.  

Hermen Vreugdehil: Vandaag is het in de protestantse kerken dankdag voor gewas en arbeid. Een mooie traditie. We hebben ook veel om voor te danken, maar er zijjn ook grote zorgen. Fijn dat we onze dankbaarheid en onze zorgen vandaag samen in de kerkdienst bij God mogen brengen. 

Rutger van den Noort: Vandaag is het dankdag (thanksgiving) in de Nederlandse kerken. Zelf ben ik dankbaar voor gezondheid, werk, mijn gezin, de Nederlandse boeren en plezier van het afgelopen jaar. 

SGP-jongeren: Op deze dag mogen we ons werk even neerleggen. Niet vanwege de grote onderwijsdemonstratie. Nee, het is vandaag dankdag: om God te danken voor Zijn zorg in het afgelopen jaar. 

Lucia Hardonk: Ja er zijn zorgen, ja er is onrecht, Maar er is, zeker in Nederland, ook veel om voor te danken. En daarbij is er een blij vooruitzicht dat mij streelt. 

René de Reuver: Mooie opmerking van kardinaal Peter Turkson op deze dankdag voor gewas en arbeid: 'We kunnen niet van God houden en tegelijkertijd de aarde en de schepping misbruiken'. 

Dirk Vreugdenhil: Deze dankdag voor gewas en arbeid voelt ook als een biddag.

Berry Bouw: Vandaag is het dankdag voor gewas en arbeid. En staan we stil om te danken voor alles wat we het afgelopen jaar hebben gekregen en hoe ons leven is gegaan. De tekst die ik vanmorgen in de Bijbel las, was doeltreffend! 'En al wat gij doet met woorden of met werken, doet het alles in de naam van de Heere Jezus, dankende God en de Vader door Hem.'

Elsbeth Gruteke: Happy dankdag voor gewas en arbeid, y'all!

Bas van Kooten: 6 november Dankdag. Laten we DANKEN voor wat we hebben in plaats van STAKEN uit onvrede. Natuurlijk zijn er grote zorgen, maar laten we samen werken aan een oplosssing in plaats van ons werk neer te leggen. 

Henk de Graaf: Ik heb zoveel om voor te danken op dankdag, maar mijn allergrootste dankbaarheid is gevangen in dit prachtige lied. 

Wietse Blok: Vandaag is onze school gesloten. Niet om te staken, maar om God te danken voor het afgelopen jaar. 

Bert Nederveen: Vandaag is het dankdag voor gewas en arbeid. Mooi om in tijden van onrust, onzekerheid, protesten en stakingen toch ook stil te staan bij het vele wat wel goed gaat en waar we heel dankbaar voor mogen zijn. 

Henk Medema: Dankdag. Doen we soms wel eens. Vandaag kan het en mag het: bedenk maar wat je kunt bedenken. En morgen mag het nog steeds...

Kees van Egmond: Vroeg op. Veel te danken. 

A. A. F. van de Weg: Houd mijn geheugen fris, opdat ik Uw weldaden niet vergete. J. H. Gunning J.Hz.

Arthur Alderliesten: 'Zoals elke zegen gezocht moet worden bij God, zo moet, wanneer het ontvangen is, God alleen de dank daarvoor ontvangen.' Johannes Calvijn. 

Riet Waaijenberg: Beseffen we nog wel, dat al ons eten en de krachten die wij hebben om ons werk te doen, van de HEERE ons gegeven wordt? 

Hans Kruis: Dankdag vandaag. Dankbaar voor wat onze Schepper ons weer gegeven heeft. Dankbaar ervoor. Dankbaar dat we in vrijheid dit mogen vieren. Dankbaar zoveel goeds. Dankbaar dat we dit twee keer mogen vieren vandaag. 

Peter Schalk: Op 6 november alweer een onderwijsstaking en voor de zoveelste keer een verkeerd signaal naar onze kinderen. Bijzonder dat de meeste refo-scholen ook gesloten zullen zijn, maar dan voor iets anders: dankdag!

Gijsbert Doornenbal: Toch ergens wel goed dat 80% van de scholen dicht is op woensdag op de dankdag voor gewas en arbeid. Veel kerken hebben 's morgens een dankdienst mooie gelegenheid om als gezin te gaan. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?