Tijs van den Brink

Nieuws

06 november 2019 door Jeffrey Schipper

Tijs van den Brink vraagt zich af of de Blauwe Moskee de islamitische gebedsoproep mag versterken

De Blauwe Moskee in Amsterdam wil gelovigen in de hoofdstad via een geluidsinstallatie oproepen tot gebed, werd vorige maand duidelijk. Hierover schrijft EO-journalist Tijs van den Brink in zijn nieuwe column.

Van den Brink maakt duidelijk dat er voor de moskee grondwettelijk niets in de weg staat en merkt op dat "zelfs de doorgaans liberale en tolerante gemeenteraad van Amsterdam liet merken weinig enthousiast te zijn over het plan van de moskee".

"Als je geen moslim bent, word je straks bij elke oproep dus ongevraagd geconfronteerd met een opvatting waarmee je het oneens bent. Dat mag in een land waar de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staan, maar is het wenselijk?", vraagt de EO-presentator zich af.

Van den Brink concludeert dat wat de Blauwe Moskee doet mag, maar dat hij zelf zijn geloof niet "ongevraagd en voor iedereen hoorbaar" op deze manier zou willen belijden.

Lees hier de volledige blog van Tijs van den Brink.

Reacties

Geen vrijheid zonder grenzen. Godsdienstvrijheid dient beschermd te worden door bepaalde kaders. Anders kan iedereen met een eigen geloofsopvatting een paar keer per dag zwaar versterkt zijn credo over het volk verkondigen en ze zijn tempel in manipuleren. Liever helemaal geen klokken en minaret getoeter dan dat soort "vrijheid".
M
Een als 1 moskee toestemming krijgt, volgen er meer....

Daar zitten we toch niet op te wachten?!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?