paivi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 november 2019 door Patrick Simons

Finse christelijke politica aangeklaagd wegens mening over homoseksualiteit

Päivi Räsänen, een lid van het Finse parlement, is in de problemen gekomen door haar conservatieve mening over homoseksualiteit. Er is een onderzoek naar haar gestart vanwege een tweet waarin ze de Bijbel citeert. Ook wordt er een door haar geschreven pamflet uit 2004 bij het onderzoek betrokken.

De politica had kritiek op de Lutherse kerk in haar land vanwege de samenwerking met de LHBT Pride. In juni dit jaar tweette ze een foto van Romeinen 1: 24-27. In dit Bijbelgedeelte wordt homoseksualiteit beschreven als een schande. In de begeleidende tekst uitte ze kritiek op de grootste kerk in Finland omdat ze officieel partner waren van de Helsinki Pride 2019. Ze vroeg zich of hoe de Bijbel te vereenzelvigen is met het verheffen van een schande en zonde als een onderwerp van trots.

De politie heeft Räsänen enkele dagen terug urenlang ondervraagd. Men is van plan om de zaak door te zetten, wat volgens de politica ingaat tegen de vrijheid van meningsuiting. Ook komt nu naar buiten dat een pamflet dat ze in 2004 publiceerde bij het onderzoek betrokken gaat worden. In dit pamflet, dat de titel 'Man en vrouw schiep Hij hen' draagt, wordt uitgebreider ingegaan op homoseksualiteit.

"Het is moeilijk te bevatten wat er op dit moment in mijn thuisland gebeurt", vertelt Päivi Räsänen tegenover Evangelical Focus. "Het is een eigenaardige situatie. Maar ik ben enorm dankbaar dat zoveel christenen bidden voor ons land."

Reacties

Ook nu zien we weer hoe de duivel bezig is om de visie van Gods Woord over homofilie en homoseksualiteit niet alleen ter discussie te stellen maar zelfs te verbieden.

Ik hoop dat Päivi Räsänen bij de politieverhoren Gods wijsheid zal ontvangen om helder uit te leggen wat Gods, uit liefde gegeven, visie is en waarom die de juiste is.

J
Je hebt vrijheid van meningsuiting zolang je de gewenste mening hebt. Daar gaan we naartoe. En waag het niet om te spreken vanuit je geloof in God, daar kan de politiek verrekte weinig mee. Het is eindtijd, dus het zou ons niet moeten verbazen.
A
Laten we het eerst hebben over hoe Schepper God naar mensen kijkt....

1. Naar Gods beeld en gelijkenis geschapen.

2. Door de zondeval, en vloek kwam de dood, ziekte en onvermogen in de mens, en de wereld.

Dit blijkt uit de zonde, en zondig gedrag van de heterogene- en homogene mens. Ontkenning van zonde verwijdert de mens van God. God schiep de mens als man en vrouw met als opdracht: "Creëer Nieuw Leven" ,want dit erkent en eert Schepper God.

God geeft de mens identiteit: je bent geliefd, maar zondig niet meer.....

Shalom

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.