Meisje met de Bijbel

Levensverhaal

06 november 2019 door Reformatorisch Dagblad

Filipijnse Yael ontmoette God via een liedje: "Ik kon niet meer stoppen met huilen; God sprak tot mij"

Internetzendingsorganisatie GlobalRize bereikt wereldwijd miljoenen mensen. Een van hen is de 23-jarige Yael Asieh uit de Filipijnen. Op dit moment is ze in Nederland en vertelt hoe ze tot een persoonlijk geloof in Jezus kwam.

Yael groeit op in een katholiek gezin, maar ze zijn niet praktiserend gelovig. Haar moeder gaat weg na aanhoudende ruzies met Yaels vader ze trekt zichzelf steeds vaker terug. God speelde nog geen rol in haar leven. Op haar negentiende komt hier verandering in. Tijdens een vrij uur doet Yael niet mee aan de gesprekken. Omdat ze zich verveelt, vraagt ze de hoofdtelefoon van haar christelijke klasgenote die naast haar zit om muziek te kunnen luisteren. “Ik hoorde het vers ”The strength of my life”, begon spontaan te huilen en kon er niet meer mee stoppen. God sprak tot mij.”

Als iemand vraagt wat er aan de hand is, kan ze het zelf niet verklaren. De klasgenote die haar de hoofdtelefoon leende, ontfermt zich over Yael en wordt haar vriendin. Haar eenzaamheid is verleden tijd en ze krijgt christelijke vrienden.

Op een bepaald moment nodigen ze haar uit om een ”worship service” bij te wonen. Yael is nieuwsgierig en gaat mee naar de Pentecostal Church in Ligao, waar ze hoort over Jezus en de Heilige Geest. “Vanaf dat moment dacht ik elke dag aan God en begon ik de Bijbel te lezen. Ik realiseerde me dat Jezus de Zoon van God is. Ik beleed mijn zonden, gaf de pijn die ik altijd bij me droeg aan God en gaf me aan Hem over. Vanaf dat moment wist ik dat ik nooit meer alleen zou zijn maar dat er Een is Die me nooit in de steek zal laten. Ook werd het me steeds duidelijker dat God een doel heeft met mijn leven.”

Lees het hele verhaal op de site van het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?